Tuesday, October 11, 2011

::survey rumah part1::

misi terbaru mynur'idz, mencari rumah di atas tanah KL @pinggiran SelangOr.. bukan rumah untuk disewa tapi rumah untuk dibeli ^_^

insyaAllah kalu ada rezeki cepatlah, dOakan lah ye.. misi bermula hari sabtu lepas ^_-

ada dua rumah yang hendak dilihat tapi satu tue agent buat hal pulak sO ke sungai bulOh lah kita tgOk rumah yang satu lagi =D bersama kawan incik ridzuan, dia dah beli sebiji
v
v
v
klik untuk ke website Laguna Biru =)

ada dua type, kawan incik ridzuan beli type A, cOrner lOt menghadap view tasik biru tapi aku lebih suka type B, lagi kemas susunatur biliknya =D

agent pun dah siapkan kira-kira, hanya dalam rm1K lebih pakai duit sendiri untuk bOoking RM250 and RM800++ untuk bayar kepada peguam, yang lainnya guna lOan bank dan KWSP; KWSP pun keluarkan dalam rm2500 sahaja, murah kan ^_-

jOm usha rumah cOntoh dia dulu ^_^ dibuka setiap hari =)
v
v
v
ruang dapur =_= yang bestnya dapat RM3K vOucher kitchen cabinet, kalu nak hebat sikit bOleh tambah duit sendiri..

yard pun luas dari type A =p

master bedrOom dengan bilik air sendiri ;D

ada dua bilik lain dengan bilik air yang sebelah menyebelah =D balkOni pun lebih luas dari type A, full tiles termasuk yard tapiiiiiiiii sayangnya

JAUH beb nak pi kerja!! =( frust disitu!! rumah murah, tapi jalan jam yang amat bagi aku yang kerja kat KL nie sO dengan berat hatinya terpaksalah CANCELkan..

buat pelaburan bagus tapi yang penting sekarang aku nak cari rumah untuk diri sendiri dulu lepas tue nak beli untuk pelaburan ke tak kesah lah, betOl tak??


4 comments:

puteri rimba said...

kat mana lokasi nya nurul?...kak sue pun nak try cari gak ni...macam bestttt jerr..

nurulhuda said...

nie area sungai buluh, dekat tasik biru.. area kundang.. try lah kak sue.. kawasan memang tenang =)

msredcheesecake said...

proses nak cari n beli rumah mmg memenatkan... tapi bila dah dpt kunci nanti, heaven.... have fun cari rumah...

nurulhuda said...

memang penat, lagi penat kalu kita dah beriya-iya sekali jauh lah, dah habis la, huhu.. nak tunggu yang dapat kunci tuk tak sabar, tak tahu lah bila.. rumah pun tak dapat lagi nie, hehe..