Wednesday, June 1, 2011

::nak buat macam mana dah termakan dah::

akhir2 nie FB adikku cik yunie asyik update status, nampak benau dia takde kerja.. dia jarang Online sO bila Online nampak sangat tak bizi, senang cakap takde kerja lebih tepat kOt, haha..

dan salah satu kerjanya lagi duk menghantar email ke cik nurul.. penat tOii aku nak baca email dia.. salah satu email cik yunie pada 24hb mei lepas tapi baru semalam baca, hehe ^_^

lepas baca rasanya tak salah kalu cik nurul share maklumat nie dengan kOme semua pulak kan.. apa Orang selalu kata; sharing is caring, haha.. apa-apa ajer lah =)

[Mstar] Mesyuarat Panel Pengesahan Halal Malaysia mendedahkan penemuan mengejutkan iaitu asid deoksiribonukleik (DNA) babi di dalam bahan ramuan Whole Egg Powder dan Whole Milk Powder yang digunakan syarikat Puratos Malaysia Sdn. Bhd.


Lebih memeranjatkan, blog Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), http://persatuanpenggunaislammalaysia.blogspot.com turut mendakwa bahawa bahan-bahan berkenaan kini dikatakan digunakan oleh rangkaian kedai pembuat kek terkenal dalam produk mereka yang sebahagian besar pelanggan adalah masyarakat Islam.Laman web www.halal.gov.my milik Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) menyebut, mesyuarat yang diadakan pada 12 Mei lalu memutuskan permohonan Puratos Malaysia Sdn Bhd adalah tidak berjaya berikutan penemuan DNA babi berkenaan.


Jakim turut menyenaraikan bahan makanan itu digunakan rangkaian kedai kek berkenaan..

8.
TALENTO BROWNIES CONCENTRATE SECRET RECIPE
BRAND: PURATOS
-PURATOS MALAYSIA SDN. BHD.
30/11/2011
9.
TALENTO CAKE CONCENTRATE SECRET RECIPEBRAND: PURATOS
-PURATOS MALAYSIA SDN. BHD.
30/11/2011

Boikot, selagi tiada tindakan diambil! Yang sudah termakan? Erm! apa bOleh buat.. Cerita fasal BABI, saya pernah terbaca sindiran "Melayu mana yang tak pernah termakan babi?", mungkin ada benarnya!!!

bila baca pendedahan begini, apa yang kOrang akan buat?

percaya dan bOikot @wat dOnno? benda tersembunyi macam nie payah nak kOmen laa.. hanya mereka yang arif dapat memberi kOmen, betOl tak?


P/S:
baru minggu lepas makan kat secret recipe =(
nak kene samak ke mulut nie, huhu


No comments: