Thursday, June 23, 2011

::khas untuk awak::

entry ini mungkin panjang dan mungkin jugak tidak bergambar.. harap sabar membacanya ^__^

tak tahu nak start ngan ayat apa.. tetiba timbul keinsafan dalam diri, tetiba terpikir sendirian.. bukak belOg then terus taip apa yang terlintas di hati sO kalu ada ayat tunggang-langgang pepaham sendiri lah yer ^_-

**********************************************
saya tahu awak baca belOg nie walaupun kekadang kene paksa "DAH UPDATE, JANGAN LUPA BACA BLOG" =D kalu tak paksa rajin pulak awak baca.. kali nie malas paksa, biar awak baca sendiri :)

banyak halangan, masalah, ketidakadilan tapi awak suruh saya bersabar dan akhirnya saya frust tapiiii satu hari awak bagitau dapat pindah KL.. terima kasih awak kerana tetap berusaha walaupun saya sudah hampir putus asa ketika itu..

bila kita hidup bersama, saya pulak takde masa untuk awak, hampir setiap hari balik kerja lambat.. OT sampai kul 7-8pm, satu jam perjalanan kul 9pm baru sampai rumah..

kesian saya tgOk awak layan TV sesOrang sambil makan biskut alas perut sementara tunggu saya balik masak =(

siap saya masak, kita makan malam bersama then saya sambung pulak buat kerja rumah; cuci pinggan, kuali, jemur kain baju, pastu irOn baju kerja..

bila saya nak temankan awak, rupanya awak dah tertidO depan TV =( tak sempat saya nak berbOrak dengan awak..

awak bangun awal pagi sendiri, sebOlehnya taknak kacau saya tidO, awak kejutkan saya bila nak bertOlak pergi kerja.. tue pun sObab nak salam dan kiss, tak sempat pun saya nak siapkan breakfast awak..

bila tengah hari awak ajak lunch sama, saya pulak taknak makan dengan awak.. saya buat muka, marah bila awak datang padahal awak takde teman pastu tak suka pulak makan sesOrang..

ingat lagi hari tue muka awak tak ceria, rupanya awak tak makan satu hari sObab takde teman and takut nak ajak saya lunch sesama =(

bila saya pentingkan kawan-kawan, awak selalu makan hati.. saya dengar cakap kawan, saya dengar cakap family tapiiii saya tak dengar cakap awak.. saya selalu buat awak kecewa, awak selalu terkena tempias amarah saya kepada Orang lain..

tapiiii nak buat macam mane, saya memang suka marah awak.. kalu tak marah awak hidup saya tak tenang, hakhak.. muka awak cute lah bila sedey, geram nak cubit-cubit pipi tau, huhu..
v
v
v
v
v
itu kisah dulu tapiiii sekarang saya dah sedar ^_- terima kasih kepada belOg yang menyedarkan saya.. saya nak berubah, saya nak bahagiakan awak lebih dari sekarang, walaupun awak dah tak rOmantik lepas kawen =D ahak!!

terima kasih awak kerana memilih untuk hidup bersama saya, tinggalkan kawan-kawan Opis lama, tinggalkan mak awak di kampung padahal saya tahu awak anak mak ;p

kalu dulu kebanyakkan masa di Opis, kekadang hari minggu pun Opis jugak tapi sekarang saya sanggup bangun awal, pergi-balik kerja awak hantarkan walaupun Opis kul 9am, kul 730pm saya dah sampai..

takpelah saya bOleh buat OT pagi dan sebOleh-bOlehnya saya nak balik kerja awal supaya ada lebih banyak masa bersama dan tak perlulah awak tunggu lama =) *insyallah akan cuba balik seawal mungkin =D~

kalu kita pergi-balik sama-sama, saya bOleh temankan awak drive kete/bawak mOtor sO takdelah awak bOsan, mengantuk ker kan.. dengan perjalanan kita hampir sejam, memacam cerita kita bOleh bOrak nanti ^_^

saya suka ajak awak masak, bukan sObab saya tak reti masak tapi supaya awak tak keseOrangan layan TV.. at least time masak tue kita bOleh bOrak, bergOsip =D semua kerja saya nak awak jOin supaya awak tak bOsan tunggu saya siapkan kerja rumah..

kerja basuh baju, jemur kain baju, irOn baju kerja dan semua kerja yang tak penting, saya nak siapkan hujung minggu @selang dua hari supaya saya ada banyak masa temankan awak bOrak dan tgOk TV =D

mulai sekarang, kalu awak ajak saya lunch, saya akan terima dengan hati terbuka sObab saya tahu itu ajer masa kita bersama di siang hari.. kalu awak nak lunch dengan saya tiap hari pun takpe, saya sanggup temankan =) *kalu awak bayar lagi saya suka, hihi~

awak bahagia tak dengan saya selama nie?

saya tahu kita baru kenal 2 tahun, 11 bulan, 2 minggu, 4 hari tapiiii saya sayang awak sangatttt sObab awak utamakan saya dari Orang lain, awak selalu risaukan saya, awak selalu ada bila saya perlukan teman disisi, awak tak pernah marahkan saya dan paling penting awak selalu kasi duit bila saya mintak ^_-

saya: B sayang ayang tak?
awak: sayanggg..
saya: banyak mane?
awak: banyakkk sangatt =D

harap awak tak jemu jawab sOalan saya tue tiap hari =] terima kasih awak kerana terima saya dalam hidup awak..

3 comments:

Titisan Hujan said...

dugaan hdup bersama

semoga terus bahagia dunia kahirat ye akak ^^,

*xsabar meyahut seruan.hehehehe

nurulhuda said...

erm...'Awak' ska dengan entry yg 'saya' tulis nie...'awak' rasa sedikit tersentuh la..tapi,tu sume dugaan idup bagi 'awak' dan 'saya' dalam menjalani idup seharian...kdang2 kte hepi...kdang2 kte sedih...kdang2 kte bahagia...kdang2 kte berduka...kdang2 kte snang...kdang2 kte susah...'awak' akan tetap selalu bersama dengan 'saya' sehingga ke akhir hayat 'awak'

nurulhuda said...

Eh!! macam mane B bOleh kOmen belOg ayg guna nama ayg nie?? curi passwOrd yer, huhu