Thursday, November 17, 2011

::survey rumah part 4::

hari ini entry tak bergambar lagi ^_^ jangan mara haah!! cerita semalam *kan aku tertinggal handset sO takde lah gambar untuk entry kali nie~

janji dalam kul 8pm, balik kerja lepak rumah pak muda dulu sebab dia pun nak jOin tgOk rumah tue sekali.. satu family diangkutnya, hakhak..

ada dua biji rumah, dedua apartment dan blOk yang sama cuma tingkat yang berbeza =)

rumah pertama tingkat dua, Owner melayu + muda lagi.. rumah pun baru duduk bulan Ogos lepas..

harga yang dia letak rm168k, berbalOi-balOi walaupun kami mintak rm165k *saja letak harga, kalu dia setuju, kan dah untung =_=~

kenapa berbalOi, sebabnya;
1. rumah tue umah baru, Owner duduk pun baru empat bulan..
2. renOvation besar-besaran terutama bahagian dapur =p
3. grill sedia terpasang *jimat, tak payah buat grill lagi~
4. tambah sliding dOor bahagian entrance, bOleh buat satu lagi ruang tamu kat situ..
5. kipas, lampu, siling semua dah siap.. cat pun cat baru..
6. water heater sedia terpasang =)
7. suis air-cOn dah tersedia, cuma nanti beli air-cOn and just pasang.. tak payah tebuk dinding dah..

yang kurang dan perlu diperbaiki nanti;
1. kene tambah almari laci untuk cOunter tOp kat dapur.. Owner tak sempat nak buat yang nie =p
2. cat baru untuk master bedrOom dan bilik ketiga
3. kipas untuk bilik ketiga.. pakai kipas dinding ajer nanti, senang =]

incik ridzuan dah berkenan giler dengan rumah tue, harapannya agar lOan lepas.. dia nak try lOan kerajaan, kalu tak lepas baru pakai nama aku tapi rumah tue memang masuk dua nama, cuma siapa yang akan jadi penama pertama tue yang kene tgOk minggu depan =D

untuk rumah kedua pulak, renOvationnya lebih kurang sama.. semua dah ada, cuma rumah kedua nie Owner dia dah duduk lama tapi still nampak baru cuma kalu beli kene cat balik lah sebab dah pudar.. yang lain aku puas hati =D

incik ridzuan tak mau, sebab tingkat lapan.. dia kata tinggi, walaupun bagi aku takdelah tinggi sangat =p view tasik empangan batu..

bebetOl depan lift dan ada kawasan lapang sebelah unit tue, kalu nak buat functiOn memang dah ada kawasan =)

harga murah cikit, Owner kasi dalam rm155k tapi nak buat macam mane incik ridzuan dah berkenan ngan rumah nO 1 tadi.. aku pulak tak kesah yang mane satu sebab dedua cantik =_=

hujung minggu nie ada dua biji lagi nak pi tgOk, kawasan kg laksamana, selayang.. kalu tak berkenan, terus masuk lOan untuk rumah nO 1 tadi =)

harapannya semOga takde masalah nanti.. semOga berjalan dengan lancarnya prOses pembelian rumah tue agar aku bOleh duduk sebelOm/selepas bersalin..

tak larat nak berulang balik batang kali tetengah malam.. ada anak nanti lagi laa, udah ler perjalanan masuk hutan.. risau jugak kalu anak kecik kene sampuk tengah jalan, betOl tak?

dOakan semOga kami berjaya beli rumah tue nanti ye T___T

P/S:
nanti nak cOll ibu dan suruh berdOa sama,
dOa sOrg ibu kan dimakbulkan Allah selalu =]


3 comments:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

kena wat sembahyang ishtikarah tu.. heheheh...
apepun, semoga pilihan awak tepat..
pasni sharela cara deco2 yer..

sy pun tgh tunggu kunci mahligai idaman ni.. =D

deqla manjew said...

slm...cmne erk kamu letak kotak cam 2?? tlg ajar bole???

Eena Arrina said...

salam.hai :) comel blog ni. btw,ena folow sini. ena jemput blog cantik cam cik ni jawab soalan kat blog ena. bukan kontes.tapi sekadar jawab soalan n dapat hadiah :) joinlah lau tak keberatan yeh :P