Wednesday, July 31, 2013

::persiapan raya 2013 ibu, ayah dan raisya::

ramai up cite persiapan raya, harus laa i pun nak cite sama uolls ^_^
tapiiii tahun nii aku takde semangat raya laa, huh!! apa kes nii?
tahun nii balik kelantan dulu so harus laa gumbira kenn tapi macam takde perasaan pulak..
walaupun takde mood nak raya tapi baju anak kena settelkan, anak harus laa raya =D

bajet memula nak bertemakan kaler biru, biru gelap.. alah, biru BN ler senang.. nak bertema kaler bagai tapi malas nak beli kain sedondon, macam mane tue... hehehe.. terpaksa laa ubah kaler jawabnya..
tahun ni anak beranak berkaler hitam legam di pagi raya.. dah macam berkabung pulak, wakakaka... nii pun baru beli sabtu lepas.. cari baju kurung tuk raisya dulu.. kaler lain ada tapi takut baju aku ngan incik ridzuan yang takde.. nak selamat, ambik kaler hitam =)

incik ridzuan dan aku pakai baju plain hitam, raisya baju bunga hitam.. okay la tue kan ^_^ tapi baju aku tak beli lagi, uwaa... takpelaa.. banyak masa lagi kan.. kan.. kan.. errrrr..... tinggal 9hari lagi pose nii.. 
niat nak beli baju "tukang cat" nii tercapai jugak, wakakaka.. nama baju "tukang cat" tak tahan.. aku tengok comel bebudak pakai baju ala-ala gini, harusla beli tuk raisya sama =)

satu jenis skirt yang aku pilih dan satu lagi jenis seluar yang ayah dia pilih.. wah!! adil sangat beli baju anak.. ater ibu ayah punya citarasa berbeza, gini ler jadinya..
skirt pendek tiga helai dah cukup.. benda boleh repeat kan, seluar jeans pun repeat ajer laa yang mane ada.. nak beli semua baru, ibu bukan CEO anak oiiii...
t-shirt yang akan dipakai bersama baju "tukang cat" dan skirt =_=
baju dan skirt raisya kebanyakkannya aku beli kat Hytex Warehouse dan Aeon member day..
gaun jangan dilupakan, kata anak gegirl kenn tapi kebanyakkan gaun raisya aku tak beli kecuali yang kaler oren, beli kat Hytex Warehouse.. yang lagi tiga gaun hadiah bufday raisya aritu ^_^
aku tambah satu lagi baju kurung tuk raisya.. murah sangat, rm10 kalu beli tiga pasang.. aku share beli ngan opismate.. boleh pakai balik perak raya ketiga nanti, hehehe...
kasut raisya cukup dua pasang =D
hair clip aku dah borong aritu kat kedai Sinma, murah giler.. aku cari yang stok sehinggit dua ajer, cukup laa tuk rambut raisya yang tak seberapa tue, hehehe...

rasanya dah cukup persiapan untuk raisya.. aku ada tempah baju kurung kat kampung sehelai, entah tukang jahit buat ke tak aku tak sure laa.. kalu dia jahit bertambah lagi koleksi baju raya dak kecik tue ^_^

tuk incik ridzuan, baju melayu dan kasut sudah ada.. kemeja belom beli, aku pun tak tahu la dia nak beli ke tak.. tengok bajet katanya.. tapi kemeja dia banyak baru lagi.. pakai laa bukan orang tau pun ken..

diri sendiri pulak, baju tema hitam masih dalam proses mencari, harap-harap ada saiz.. kasut pakai yang tahun lepas punya sudah.. aritu terjumpa satu kotak sekali tengok kasut elok lagi, pakai ajer la yang tue.. handbeg nak beli tapi voucher jusco baru hado rm65, macam mane?

aku tempah jahit baju kurung sehelai, ada beli sehelai nak buat baju kerja tapi sebelom tue pakai raya dulu.. baju-baju lain ambik ajer la baju kerja tue, bukan orang tau pun kan =)

rasanya cukup laa kot tuk persiapan raya tahun nii, bersederhana sudah.. yang penting anak dan orang sekeliling gembira.. teman pun dah tak sabar nak balik raya, redah jem, wakaka.. yang penting minggu nii last kerja, ahad balik kampung, yeayyyy!!!!  

7 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

yg pntg anak2 haruslah beraya sakan
hehehehe

aznor ibrahim said...

baju tukang cat? hehehe.comeyyynye kasut raye raisya

nurulhuda said...

ekin yusri:
a'aa betul tue, anak didahulukan =D

aznor ibrahim:
haha, tak tau nak pakai baju apa.. dulu selalu tengok tukang cat pakai baju gitue.. tue yang duk panggil baju tukang cat, hehehe..

mama ila said...

alalala..kiut Nye kasut raisya..comel sangat...

cik hani said...

banyaknya baju raya raisya..
cute sangat kasut nya..

Puan Ida said...

salam
ai saya ida
newbies blogger
saya baru je follow blog ni
jemput ye follow blog saya
umielman.blogspot.com

Sufi Al-Arshadiy said...

Cantek ah baju raisya yg kemeja kotak2 merah tu... Nak cari ala2 mcm tu jgk tak jumpe..huhu...