Wednesday, July 10, 2013

::potluck terakhir sebelom ramadhan::

salam satu ramadhan empat belas tiga puluh empat hijrah.. selamat berpuasa semua, semoga ramadhan kali nii diberkati dan dibawah lindungan Ilahi selamanya, amin..

aci tak kalu aku post gambar makanan, hahaha... okay, aku tau keji tapi nak buat mcam mane, kalu aku peram nantikan entah bila2 nak updatenya, huhuhuu.. kejadian potluck sebelom ramadhan, hari terakhir di bulan syaaban.. hari semalam daa...
semua menu adalah masak sendiri.. bila bawa kebanyakkannya masakan pasta.. seharian bermenu pasta la jawabnya ^_^
sekarang kan fenomena chesse-cut, nii hasil air tangan satu2nya anak dara kat opis, Dayan.. sedappp!! mak budak pulak, kenala masak main course ^_^
bihun goreng hasil air tangan mama dua anak, Zana =)
yang nii makaroni kari ibu raisya punya, hehehe... aku ler tue, huh!!
nasi goreng umie beranak tiga, kak intan...
hah, yang nii macaroni goreng mama enam anak, anak pun dah jadi anak dara nii ^_^
spagetti cabonara by mama airis =) mama airis muntah2 semalam tak dan nak berparty.. Ehem..ehem, ada apa2 ker? hehehe...
sardin roll nii pulak mumy anak sorang yang bikin =) tak dan sampai petang dah habis...
potluck kali nii special cikit, ada masakan orang bujang... 1st time arkitek aku nii bawa makanan yang dia masak sendiri.. dia bawa spagetti jugak, huh!!! berlagu omputih ler perut aku seharian, hikhikhik..
puan belog memang takde, tak usah laa korang cari =D
pinggan pertama bermula jam 930am, semua sodap wa cakap lu!!!!
sejam berikutnya, pinggan kedua.. habis hilang diet.. ater kau, potluck perlu ke berdiet?
dua jam kedian, kita try masakan orang bujang.... sampai ke petang la hadap masakan pasta.. makan macam taknak bangun sahur daahh, kihkihkih....

tue ajer laa, cukup la tiga pinggan aku show-off, kalu aku tunjuk pinggan yang berikutnya, kan ada yang sound aku makan tuk dua orang pulak, nehi.. nehi.. nehi...

okay, entry simple permulaan di bulan puasa, kalu show-off lebih2 ada yang berbuka tengah hari nantikan, hehehe... kbaiii!!!!

1 comment:

With Julia said...

Ya Allahhh....seronoknya lah tgk u olls berpotluck...sgt dasat menu2 tuh tau hehhe