Wednesday, December 23, 2009

::Tok Ayah pergi buat slamanya::

19 disember - petang
Tok Ayah tak sedarkan diri kat umah Cik Yie di pasir puteh.. hspital pasir puteh bwk Tok Ayah ke HUSM, ade darah beku dlam otak Tok Ayah..
20 disember - pagi ke petang
doc dh tak bleh bebuat ape2 lagi, Tok Ayah terlalu lemah tuk dioperation.. bcaan yasin dh bermula.. sutie & pak muda naik flight ptng tu jgk tuk mlawat tok ayah..
20 disember - 12.20 tgh mlam
Tok Ayah tlah mghembuskan nafasnye yg terakhir di HUSM tmpat aku dlahirkan 24thun yg lalu pada usianya 75thun krna pendarahan dlam otak.. sedey krna aku tak berada disisi nya =(
20 disember - 4.45 pagi
aku btolak blik ke klntan ngan achik & yunie, tnggal kami saje yg msih blom plang.. ayh su & cik zah & smue spupu dh btolak 3jam yg lpas..
21 disember - 1.30ptng
Tok Ayah slmat dkebumikan di tnah pkuburan yg sama ngan nnek aku yg mninggal 8thun lpas.. aku terkilan sbb tak smpat mnatap arwah buat kali takhir =( kami smpai lbih kurang jam 3ptng..
sdey sesangat sbb kali takhir aku jmpa Tok Ayah pda hari raya puasa yg lepas.. pkara takhir yg die ckap kat aku, time tu aku nk blik kl.. kata nya; 'bwk kete molek2 kaklong, jgn laju2.. bwk lah kwan (wan) blik kg lg lain kali'.. aku smpat knal kan Tok Ayah ngan wan ktika die shat..
Tok Ayah satu2 nya DATUK yg aku ada.. yg aku smpat knal..
Tok Ayah tak smpat nak tgk pkhwinan aku.. Tok Ayah tak smpat nk antar cucu ksyngan die fly ke Australia nnt.. Tok Ayah tak smpat nk knal cicit die.. smoga aman dia disana..
arwah Tok Ayah tlah mninggal kan 6orng ank, 34orng cucu & seorng cicit.. al-fatihah tuk HJ MAMAT bin ABD RAHMAN.. smoga rohnya dicucuri rhmat, AMIN..

2 comments:

intan_blur said...

sabar ye..yg pegi ttp pergi...moga2 rohnye dicucuri rahmat...amin

ericanurul said...

tapi msih sedey lg sbb trasa mcm arwah duk panggil2 sruh dtng dkat die..