Tuesday, May 14, 2013

::projek d.i.y - cover suis =)::

ada orang email tanya, kat mane aku beli cover suis dalam entry lepas [link]
adakah ini cover suis yang dimaksudkan itu ^_^
kauorang suka? aku lagiiiiiii suka...

asalnya suis biasa jenis bulat cenonet kecik tapi gedik nak baru ken,
maka incik ridzuan tukar stail besar, panjang gitu.. lebih moden katanya..

aku lupa ler berapa harga satu suis tapi yang pasti memang murah
sebab tue aku berani tukar satu rumah, ahakz.. tak silap sehinggit lebih..
tapi harga suis lain, harga plug lain.. water heater, TV, lain2 tau..

kalu kauorang beli bercorak.. takyah kata corak, yang kaler pun dah rm10++ satu,
ada jugak yang sampai rm30++, idok ler aku giler nak beli suis sampai rm30 satu..
baik aku makan meatball kat ikea, lagi kenyang...

rumah aku ada lebih kurang 30 suis/plug/soket, nak beli yang bercorak memang tak mampu,
tak hinggin pun nak habiskan duit kat benda macam nii..
tapi hati nak jugak sebab cantik kan so macam mane nak buat niiiii.........
jadi mai la kita mulakan projek d.i.y ^_^
bahan yang diperlukan =D
yang penting kauorang carilah sticker yang korang berkenan...
sticker bunga tue jenis transparent, aku beli kat kaison paradigm mall..
harga rm7.90 satu gulung, cukup untuk semua suis/plug/soket..

nak kena ajar jugak ke cara nak potong, nak tampal..
pepandai kauorang laa ye.. nii kerja senang ajer pun..
sambil tengok drama hindustan tiga jam dah boleh siap ^_^

asal putih suci bersih dan hasil kerja d.i.y incik ridzuan =)
yup!! nii projek d.i.y incik ridzuan.. aku tukang support, yeayyy, hehehe...

tak perlu beli cover suis sampai rm10-30 sebijik,
ngan cikit usaha dah dapat hasil sama harga rm10-30 itu kan ^_^
kauorang suka? apa lagi boleh laa start projek d.i.y sekarang..
good luck dan selamat mencuba.............................

5 comments:

CikNaa said...

kretip! :)

Fizah said...

Hamvoiii tak terpikior teman..!! ;)

Shu @ Mrs. Hamid said...

Nice la, rumah Shu pun guna suiz macam tu. nak cari la plastic sticker macam tu. Thanks for sharing.

adianiez AIDA said...

good idea.
bleh apply kan ni...

JaJa_NoRLiza said...

wow! best2...nak tiru! **tutup muka tak malu**