Tuesday, May 28, 2013

::projek d.i.y - background banner::

minggu nii banyak projek d.i.y sempena bufday party raisya..
semangat mend.i.y membara sejak dua menjak nii =)
dah lama kot aku tak buat kerja2 d.i.y nii, last time duk asrama dulu..
dah kerja slow cikit, kawen makin slow.. nii ada anak semangat datang balik..

memula ingatkan projek nii tak jadi sebab aku cari bahan tak jumpa..
rezeki raisya kot, minggu lepas jumpa jugak benda yang dicari..
makanya malam tue, apa lagi terus jalan laa projek kite ^_^
bahan yang diperlukan..
kertas colourful itu laa yang aku cari tak jumpa..
akhirnya terjumpa jugak kat POPULAR.. 60sen satu, murah dan terus aku rembat =D
tali tue pun kat POPULAR jugak, aku nak cari tali yang jenis kertas..
nak explain pun tak reti laa, yang pasti bukan tali itu yang aku nak tapi
terpaksa beli jugak sebab malas nak cari tempat lain, huhuhu..
cara dia senang ajer donggg..
potong panjang2 ikut saiz berkenan dihati ^_^
pastu guna double tape untuk tampal hujungnya pada tali itu..
dah siap!!!
senangnya aku explain, kauorang paham ke tak nii, hehehe...
takpe, senang ajer.. kalu tak paham nanti tanya lain ye  ^_^
sumber inspirasi dari gambar nii..
sori tuan gambar sebab saya betul2 lupa belog apa..
nanti kalu dah tau saya kreditkan ye ^_^

aku belum gantung lagi, tunggu laa bufday party nanti ye..
okay dah siap satu projek d.i.y simple dari aku..
okbai =]

5 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

selamat menDIY
hehehe

With Julia said...

Best DIY nih...tp umi Qi jenis ready made...semua yg senang di beli...sbb Qi sakan aktif x hingat...ntah bila nk DIY yer...simple2 boleh kot hahha...lawoooooooo lah ekin

cik imperfect said...

suke jugak diy .. puaskan hati sendiri .. :)

Fizah said...

wah2 kemain kreatip =D

roti bakar + nutella said...

kurang lebar la mung buat tuh..