Monday, February 4, 2013

::projek label melabel::

tahun nii semangat lain macam sikit..
ada kerajinan men-d-i-y, melabel, mengemas,
mensusunatur, mendeco dan banyak men lagi lah..
hehehe =)

tak payah nak buat benda rumit,
permulaan kite start ngan projek simple,
melabel barang2 taska raisya ^_^

mommy lain buat sebelom masuk taska,
aku pulak anak dah enam bulan duk taska
baru rajin melabel nama bagai, hakhak..

dulu aku dah label [click] tapi tak cun..
loni kite kasi kemas sikit,
baru anak semangat pi taska..
ermm, ada kaitan ke?
nama raisya aku taip kat opis,
potong kecik2 pun kat opis jugak =)
balik rumah tinggal tampal ajer,
tue pun buat kerja malam, lepas dak kecik tido..
kalu tak, dia pun nak melabel sama, hehehe..
nii botol susu & bekas makanan khas tuk taska..
dan setelah ianya dilabelkan
v
v
v
v
v
tomei tak? ^_^
nama penuh ikut mykid tau..
nasib baik tak sertakan no mykid
hakhak..

penutup botol penting untuk dilabel..
selalu sangat tertukar..
biasa la tempat ramai budak gini ler jadinya..
tak boleh nak salahkan pengasuh jugak.. 
bekas makanan pun aku labelkan sekali,
siap tampal "makan pagi", "makan tengahhari", ahaks..
over sungguh ibu raisya nii tau ;p

aku follow sorang mommy, lupa pulak namanya
TQ sebab kasi idea macam nii =D
nii pulak towel, sapu tangan dan napkin raisya..
pun aku tulis nama jugak.. tak pernah hilang @tertukar
tapi alang2 melabel, habis barang ibu raisya nak labelkan..
v
v
v
v
v
pakai marker terus, hakhak..
semua nii aku khaskan tuk taska raisya laa,
kalu kat luar takdenya aku nak guna..

segan jugak, nantikan orang kata apa pulak..
macam anak ramai jer nak label nama gitu, hehehe..
tapi comel apa main label2 ginii ^_^


p/s: acaner nak buat supaya bangun pagi semangat cikit pi kerja cari rezeki.. haiiii, rasanya macam nak kena cari suasana kerja baru jer nii.. dah lama kot kerja sini.. dari 2008, dah masuk tahun ke5 =D

7 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

utk zara, towel2,ekin jahit
sbb klu maker, kembang
x cantik
hehehehe

nurulhuda said...

ibu raisya malas nak menjahit tue pasal tulis pakai maker, hehe

D Yatie said...

hihihhi. comel. arissa tak label2 sbb ibu & along cuma jaga 3 orang.. so, insyaAllah tak tertukar. hehehe. nak buat label kat kain better guna daun sirih. lekap kn daun sirih dekat kain. cucuk2. insyaAllah sampai lusuh tak akan hilang. :D

nurulhuda said...

boleh try cara tue.. nanti cari daun sireh, paw sireh pinang tok raisya laa jawabnya, hehehe..

cTwAhYuNi said...

salah guna harta benda opis!

adianiez AIDA said...

aida x label pun brg izzat. so far ok. ada bekas khas utk botol2 izzat.

nurulhuda said...

cTwAhYuNi:

sape lagi kalu bukan staf yang guna harta benda opis..
alah, setakat gunting, pisau, ink printer, pejam sebelah mata jer la bos ye, hahaha