Thursday, July 12, 2012

::Raisya ke taska =)::

minggu kedua raisya kat taska sO far aku masih puas hati ngan cara kerja pengasuh tue.. ambik raisya petang2 pun nampak Okay si kecik tue, harus prasangka baik dah Orang tue jaga anak kO, ye tak? ^_^

ramai tanya kenapa aku tak letak raisya kat kampung sebab dia kecik sangat untuk letak taska.. erm, kO sanggup letak anak kat kampung? aku tak sanggup, duk taska pun aku tak sabar nak ambik dia, inikan pulak kat kampung, huhu..

Okay, raisya dah ready, jOm tgOk apa aku bekalkan untuk dia setiap hari =)
v
v
v
baju raisya aku kasi tiga helai sehari, selalunya pakai dua jer.. kain napkin hari2 aku kasi yang baru, tak tahu la pengasuh dia guna untuk apa tapi aku suka lap mulut raisya guna napkin lepas dia menyusu =)

pampers aku kasi lima helai sehari, selalunya habis tiga kekadang dua.. pampers aku tak tinggal satu beg, lagipun pengasuh dia mintak bawak hari2.. siap tulis nama bagai, ahak!!

memula aku tak tulis nama pun, raisya balik hari kedua aku nak salinkan pampers, nampak ada nama sO aku anggap agaknya tak nak tertukar ngan baby lain kOt, lepas tue terus aku tulis nama kat pampers dia =)

minyak ngan krim ni perkara biasa untuk baby kan tapi aku tak tau laa pengasuh dia pakaikan ke tak, tgOk tak terluak pun, huhu.. plastik beg pun aku bekalkan tuk baju kOtor raisya =D

 susu aku bekalkan macam pampers jugak =) siap sukat semua, pengasuh letak air, pastu ambik susu satu part, ada empat untuk empat kali minum dan selalunya habis.. gud girl, hehe..

standard laa hantar anak taska, semua barang tulis nama; dari pampers, bOtol susu, krim ngan minyak angin pun bernama jugak tau, haha.. bukan aku yang tulis tapi pengasuh raisya.. dah tau kene tanda, lepas tue semua barang raisya aku tuliskan nama dia =_=
v
v
v 
Okay letak dalam satu beg =D

bedak ngan sabun mandi raisya aku kasi yang bOtol besar punya, tulis nama siap2 dan aku tinggalkan kat taska.. tuala mandi pun sama tinggal taska jugak, ari isnin kasi yang bersih dan jumaat bawak balik basuh =)

raisya kekadang terjaga, kekadang tidO time aku hantar taska.. kalu dia tidO, aku selalu rasa sebak sebab kecian kat dia, nanti bukak mata tgOk keliling dah lain, lagi2 sekarang dia tgah belajar mengenal Orang kan..

nak buat macam mane, aku terpaksa kerja =( kalu gaji incik ridzuan rm10k baru aku berhenti, duk rumah jaga anak yer, ahak!!
v
v
v
nie laa taska raisya, dOkat ajer ngan Opis aku.. upah pengasuh tiap bulan rm280, Okay laa sebab aku survey dua tiga tempat jugak kebanyakkannya dalam harga macam tue ^_^

"raisya duk diam2 kat taska yer, petang nanti ibu datang ambik" ayat yang selalu aku bisik kat telinga dia bila hantar pepagi dan raisya tgOk aku ngan muka berkerut, sO cuteeee!!!

4 comments:

aTy _faRed~ said...

hantar anak kat baby sitter/nursery setiap hari adalah perkare paling berat saye nak buat..:(
tapi terpakse..

nurulhuda said...

yup, memang terpaksa =( kalu Opis boleh bawak baby kan senang, buat kerja sambil jaga baby =D

Suria bte Karim said...

erm sy plak lain, ank kakak ipau jaga. tapi sy nk antau ank masuk nrsery coz sy rasa dia leh byk blajau. tp lom wat kputusan lg wlupon ank ptama nk masuk 1thn 9bln n ank ke2 nk msuk 6 bln...

nurulhuda said...

kalu saya jadi awak, better kasi kakak ipar jaga, ahli keluarga sendiri jaga lagi terjamin kebersihan dan keselamatannya.. saya nie sebab family jauh tue yang nak tak nak terpaksa laa letak taska jugak =(