Tuesday, July 31, 2012

::kunci sudah ditangan::

itu pun selepas bertekak, selepas naik hangin ngan develOper..
aku pun tak paham kenapa dOrg taknak kasi kunci rumah padahal lOan dah lepas, dOkumen semua dah sain..
bila tanya alasan dOrg sebab nak ganti yang mane rOsak, nak mengecat balik..
Okay fine tapi aku kasi masa tiga minggu, still jugak tak siap2 repair.. tue pun bab mengecat aku suruh hOld, lepas renOvation jOb, baru mengecat.. tak cOmplete jugak kerja dOrg..

kemuncaknya semalam, Org plaster ceiling nak datang buat kerja, sekali takde siapa yang pi bukak pintu rumah, incik ridzuan mengamuk kat pejabat develOper mintak kunci..
itu pun si develOper cakap kerja dOrg tak siap lagi.. arghh!! nak tunggu kerja kOrg siap semua, renOvation tak bOleh buat laa, dah ler aku skip nak masuk bulan nie..

kunci tak cOmplete, bagi pintu depan jer.. pintu bilik, sliding dOor, kunci peti surat (kena bayar rm30, ada ke patut?) kunci yang lain nak kasi hari sabtu nie pulak..

"memang ini Olang suka buang masa, buang duit Olang lain"..

nak dapatkan pas access pun kena bayar rm100.. semua nak duit, semua nak kena cas.. ada rumah sndiri pun susah, takde rumah pun susah.. huh!!

belOm lagi cerita kitchen cabinet, lepas satu hari satu hari janji nak datang ukur tapi asyik cancel last minit.. alasannya ada rumah custOmer lain, mabuk pregnant laa..
bila ugut nak cancel & mintak kasi balik depOsit baru terhegeh2 nak datang, cOiii punyer Orang..
dah dua minggu ktOrg tunggu tapi asyik cancel, alasannya staff mabuk pregnant, siapa tak hangin.. macam takde staff lain..

Okbai, emo jap pepagi nie ^_-


**insyallah lepas raya akan pindah masuk.. nak taknak memang kena lepas raya jugak, malas aku nak bayar dua rumah serentak..


1 comment:

aTy _faRed~ said...

betul...bayar 2 umah memang beban..