Thursday, January 3, 2013

::hepi bufday 8month::

genap anak kecik cik nurul 8bulan hari nii..
masa berlalu cepat sangat.. 
rasa macam baru keluar wad bersalin, ahaks..
okay tau, itu memang over!!

sempena 8bulan, jom kite belikan something..
kan si ayah dapat bonus, haruslah mengepaw..
hahaha...
yang inii ayahnya volunteer nak beli yer..
takde paksaan dari diriku =_=

nii peristiwa dua minggu lepas kalu tak silap..
cerita tahun lepas, tahun nii baru masuk belog,
hihihi..

okay kite tunjuk gambar tukang sponser dulu..
terima kasih ayah, belikan raisya walker ^_-
tukang pasang pun mestilah ayah jugak, hikhik..

sebelom keluar rumah, aku dah tetapkan
cari walker yang harga dalam rm150 ajer..
kalu takde tunggu ler time sales...

nasib baik ada 20% diskaun
dari rm199 dapatlah harga rm159 gitue..
okay la, on bajet lagi ^_^

aku suka beli brand sweet cherry.. tak tau kenapa..
berkualiti kot dan harga pun okay laa... masih mampu =)

ada banyak jenis tapi aku pilih walker & rocker..
walker boleh ajar cara dia jalan sendiri..
rocker pulak aku guna time kasi makan =)

ada kaler kuning-oren dan hijau-biru..
tapi aku ambik kaler kuning-oren nii
sedondon ngan katil dia, ahaks...

jom layan gambar budak kecik dapat kereta =)
memula jakun jer bila aku letak dalam tuu..
dia takut, biasa la barang baru.. tak nak ler..
asal letak nangis, letak jer nangis.. geram okay!!


sekarang excited ler sebab mainan banyak kat walker..
kemain lagi tangan kanan pegang nii,
tangan kiri main tuu.. masuk mulut pun ado jugak..

still macam takut2 nak jalan lagi...
kalu atas tiles laju ler cikit sebab licinkan..
atas karpet slow @ tak bergerak langsung,
hahaha...

aku cuma risau satu jer kalu dia dah terrer nanti
jangan diusik hiasan2 atas kabinet tv tue udah ler
semua kaca, mau aku menangis tepi dapur nanti
hakhak..

bukan taknak ubah tapi aku nak ajar dia..
hiasan/barang bukan mainan dia jangan diusik
kena ajar dari sekarang sebab aku risau nanti
kalu pi rumah orang habis diusiknya hiasan kawan tuu..
so ajarlah dirumah sendiri dulu =)

setakat nii takde lagi dia usik yang bukan mainan dia,
yang paling dia minat remote astro & remote kipas/lampu..
aku larang jugak walaupun dia tak paham.. kena cekal laa..

satu lagi dia minat balang ikan laga ayah dia..
tapi tak pandai nak pegang, just tengok dari jauh, hihiii.. 

apapun, semoga raisya nabila membesar menjadi
anak yang solehah, pintar, bijak, pandai, mendengar kata,
pandai jaga diri, berilmu, beramal, ceria, bahagia, sihat selalu..

dan semua harapan yang diimpikan oleh
seorang ibu kepada anaknya ^_^
aminnn.........


2 comments:

With Julia said...

seronok yer baby dapat naik walker baru...pastu byk menan plak tuh hehhe...yeyyyy ;)

D Yatie said...

hihihi..comel! arissa tak pernah main dlm walker...stkt mak dia letak sat dlm walker kt JJ tu ada...excited dia...kesian pn ad sbb dia very excited ngn mainan tu semua...hehe...tp mak dia kuat hati sikit.. :p