Monday, January 14, 2013

::aktiviti pagi hari sabtu =)::

isnin kedua, minggu ketiga tahun dua ribu tiga belas..
gedik ler sangat tulis perkataan pulak.. haha..

kalu hari isnin, mesti cerita pasal hujung minggu,
aku skip dulu cerita farewell jumaat lepas..
tue nnt aku belogkan esok lusa yer..

donno worry, minggu nii cerita pasal makan ajer..
tak lama lagi kembang belog nii macam tuan dia,
wakakaka..

sabtu aku bangunkan awal raisya..
mengamuk dia, mata pejam, mulut bising pastu pukul2 aku,
tanda protes, marah sebab aku kejutkan dia..

maunya tak marah, kul 6pagi dia terjaga..
duk main2 atas katil then tertido balik,
bila aku kejutkan kul 9pagi.. marah ler jawabnya,
orang baru nak lena tido kang, huhuhu...

pagi sabtu adalah aktiviti menghabiskan duit, hahaha..
ada jualan hytex kat taman ehsan, kepong..
dekatttt jer ngan rumah, moh ler kita menyoping..
hambik ko, dua bakul sekaligus, hahaha...
kalu dua bakul nii aku angkut bayar,
maunya incik ridzuan membebal
sampai arini tak habis2, hehehe...

seronok sebab tak ramai orang,
nak pilih2 baju pun tenang..

point aku nak cari baju tido tapi takde saiz raisya..
yang ada hanya saiz besar2 tuk budak 2, 3tahun..
nii ajer setelah dipilih dan ditilik2 =)
dua bakul tadi gempak ajer..
nak kasi tunjuk satu2 ke apa yang aku beli..
Erm, tak yah la kot kang.. baju ajer pun..
yang lain2nya seperti gambar di atas, hehehe..
nanti raisya pakai aku show-off kat sini yer =D
*kasut tue dia rasmi tang2 tue jugak..

habis shoping, ktorg menuju ke taman melawati
nak sunatkan raisya nabila ^_^
8bulan baru nak sunatkan dia..

nak sunat nii pun banyak drama..
salah klinik laa, time sunat dah habis laa..
dua tiga minggu jugak baru boleh sunat dak kecik nii..

aku buat dekat klinik idhzam taman melawati..
aku suka pi klinik idhzam, selalunya jalan genting klang..
nama ktorg pun dah ada kat sana tapi jalan genting klang
tak boleh sunat baby, tue pasal terpaksa ke taman melawati..

kejap ajer, tak sampai lima minit, raisya pun nangis kejap..
keluar bilik doktor dah diam..
macam kena cucuk kat kkia jer nangisnya..
kos sunat pun murah, hanya rm36 sahaja =)
lega sangat bila dah siap buat benda wajib ginii..

habis sunat smbung shoping lagi kat kl festival city..
kali nii nak shoping barang dapur pulak..
ater, kalu tak shoping tak berasap dapur teman jawabnya..

sambil2 tue nak belikan handbeg tuk adik aku,
nii gara2 dia tengok gambar kat FB,
gambar aku shoping handbeg ngan bebudak opis..
gambar nii ler..
gap ler satu tuk dia kaler merah..

sampai rumah kul 4ptg..
baring2 depan tivi tertido tiga beranak sampai maghrib =)
malamnya lepas makan malam,
buat projek homemade ice cream ^_^
next entry laa ice cream tue =)

ok, habis dah cerita hari sabtu..
daaa.....


1 comment:

mama ila said...

shopping sakan ek..hihihi..best..best