Friday, March 16, 2012

::bukan berat perut tapi berat kaki =(::

lamanya aku tak update belOg kan? isnin, selasa aku cuti.. rabu, khamis takde mOod nak update dan hari nie aku gagahkan jugak menaip walaupun mata nak pejam dari tadi.. mengatuk giler dua tiga menjak nie, asyik nak tidO kerjanya..
nOrmal ke bagi mak buyung yang baru nak masuk 8bulan nie? =D
tayang perut dulu (^_^)

semua pakaian makin sendat.. kat rumah aku tibai baju incik ridzuan dengan kain batik.. incik ridzuan cakap aku macam makcik2 sebab pakai kain batik, huhu.. itu laa pakaian yang palinnngggg selesa sekarang.. kalu nak jejalan mula pening kepala pikir baju mane nak pakai, huh!!

perkembangan terkini diusia kandungan 31weeks, besOk 32weeks dan genap 8bulan (^_^) memang kembang pun
v
v
tgOk kakiku mengembang dengan jayanya tue.. sakit Ooo bila nak berjalan, sakit tang tapak kaki.. selipar pun dah sendat =( selalunya dekat nak bersalin baru kaki bengkak tapi aku 7bulan lebih dah start bengkak #takkan nak bersalin dah kOt.. 

kalu nak sOlat lagi parah, berdiri Okay, rukuk Okay, nak sujud pun Okay lagi, duduk antara dua sujud dah seksa, pastu nak bangun untuk rakaat seterusnya terus terseksa, uwaa!!

duduk bersila lagi tak bOleh =( kaki tak bOleh berlipat, urat saraf dah kembang, kalu kaki nie belOn dah lama pecah gamaknya..

duk bawah then nak bangun balik memang terseksa habis, incik ridzuan laa tempat berpaut.. bukan perut yang berat, aku bOleh bawak lagi perutku ini tapi tang kaki memang tak bOleh.. takkan kene guna wheel chair kOt, huhu..

ibu kata sebab duduk atas kerusi then kaki berjuntai sO kene angkat sikit kasi sama tinggi ngan kita, jadi untuk settelkan masalah tue
v
v
v
tadaa.. aku lapik kOtak atas tOng sampah bawah meja then berlunjur laa disitu jawabnya, hehe.. gaya duduk macam pemalas giler, huh!! sOri bOs nak buat macam mane terpaksa, nanti saya tak bOleh datang Opis pulak =p

kembangkan? kalu timbang kaki maunya satu dua kilO nie =)

aku syak kaki aku masuk angin sama.. yelaa, pi kerja naik mOtor, aku pulak just berselipar.. perjalanan dalam 1jam, cuaca sejuk pulak tue.. kat rumah berjalan atas tiles, sejuk jugak.. tue pasal kembang semangkuk gayanya..

jari jemari kat tangan pun mengembang sama.. kebas giler.. kekadang nak pegang barang pun tak dapat, menggigil ajer jadinya.. takpe, bertahan lagi 2bulan, pastu baby keluar aku akan pastikan kurus mcam dedulu balik =D

target nak turun sampai 45kg nie, hakhak..

diakhiri dengan gambar terbaru =D


**kul 3pm nak pi bank, sain aggrement lOan rumah =)
impian untuk dpat rumah sendiri termakbul jugak akhirnya..


2 comments:

puteri rimba said...

wahhhh...tahniah nurul ...dapat umah kat mana tu?

nurulhuda said...

TQ kak sue.. rumah area kepong, sebelah stesen komuter kepong sentral..