Wednesday, September 28, 2011

::pilihan susu ibu mengandung =)::

sample susu ibu mengandung yang dOktor kasi masa aku 1st time checking ari tue ^_^

rasanya? entah lah.. macam biasa tapi susunya tak pekat laa, cair bila bancuh.. berketul pulak tue, tak tahu lah memang susu dia gitue @ tue susu lama, huh!!

dah habis pun aku minum, malas nak simpan lama =) aku Oky minum susu, bOleh telan, masuk selera lah orang kata, hehehe..

minggu lepas incik ridzuan gaji, terus dia bawak aku pi beli susu ibu mengandung yang lain.. duk pusing dalam giant, memang dalam hati nak ambik Anmum tapiiiiiii
v
v
v
v
v
tak tahu kenapa Mamil Mama pulak yang aku beli, ahak!! perisa FINE COCOA, sOdap pun sOdap.. takdelah semuak susu putih biasa ^_-

rasa macam air cOklat, ingat nak teruskan minum susu nie ;D satu hari kene minum tiga gelas tapi takdelah aku minum sebanyak tue.. setakat segelas sehari ajer, hehe..

sutie pun ada kasi Anmum kat aku.. Oh!! lupa nak cakap sutie pun pregnant, 14minggu ^_^ dOktor tak kasi dia minum Anmum, dikasinya susu tue kat aku.. habis MAmil Mama baru aku minum Anmum =)

Erm!! Anmum ada perasa cOklat tak? susu ada perisa sOdap cikit dari yang regular =_=


5 comments:

Makbed said...

anmum apa perasa pun suma tak shedap... heheheh. masa ngandung dulu, sy minum hi-goat.

yusuflaili said...

Salam;
Bagus la tu perbanyakan makan dan minum barangan yang nerkhasiat...

nurulhuda said...

makbed:

ye ker? erm!! bagus jugak hi-goat nie kan.. dah packing kecik2, senang bawak pi mana2, hehehe..

Makbed said...

hi-goat amik yg tak manis. memang tak de bau kambing. susu kambing mmg sgt elok diamalkan sebab zaman nabi dulu, mmg minum susu kambing je. buleh juga mengurangkan risiko baby kena jaundice. kalau amalkan dari masa pregnant, insyallah...
sebab, ada kawan makbed, anak dia dah kena jaundice masa lahir, dia minum susu kambing hi-goat , pastu dia breasfeed anak dia. kurang jaundice anak dia lepas tu...

ini bukan promot hi-goat ek. kalau ada produk ala-ala hi-goat tu, buleh la kot try. hehehehe... sekadar berkongsi.

nurulhuda said...

hehe, tahu.. dah baca dalam blog makbed ari tue.. ingat nak try jugak minum hi-goat =D