Monday, September 12, 2011

::kejadian satu minggu yang lalu =(::

4hb september yang lepas, kejadian di atas jambatan Sultan Yahya Petra, Kelantan pada jam 420pm lebih kurangnya, keretaku telah dilanggar dari belakang =(

jalan jem pun bOleh langgar belakang kereta aku, apadaa!!!!
v
v
v
v
v
nampak kerOsakkan sikit tapi semalam tanya bengkel anggarannya RM800 beb!! huh, kus semangat!! disebabkan Orang langgar belakang sO aku claim atas insurans dia laa

tapiiiii nak claim pun ada banyak versi Orang cakap, ada yang kata kene keluarkan mOdal dulu baru dapat claim balik, ada yang kata claim terus insurans lambat laa..

adOiii bermasalah betOl =( tanpa kereta, patah kaki beb!! walaupun aku ada motor tapi kereta pentingggggg jugak, huh!!
v
v
v
v
v
aku buat repOrt pOlis tapi serius lama giler prOsesnya =( 1st time kereta kene langgar belakang sO cuak jugak lah sObab tak tahu nak buat apa..
v
v
v
v
v
pajerO yang langgar kereta aku =_=

petang nie hantar bengkel, tak tahu lagi bengkel mana.. nak cari yang bOleh claim insurans terus dan tak perlu tinggal lama kat bengkel.. aku bajet seminggu jer masuk bengkel, huhu..

dah takde semangat nak drive kereta tue, nak guna bOnet pun was-was takut terjatuh barang tengah jalan sObab incik ridzuan cakap pintu bOnet dah renggang, siap bOleh masukkan jari lagi =(

harap-harap baikinya kejap ajer, harap-harap jugak tak perlu keluarkan mOdal sendiri, harap-harap semuanya berjalan seperti yang ada di fikiran sekarang, berharap lah sangat nie ^_^


2 comments:

yusuflaili said...

Salam;
nak buat mcm mana, kalau nak cepat guna duit cash ..kalau claim insuran memang banyak proses belum + kerenah pegawai2 yg urus induran lagi..kalau kat sarawak paling cepat sebulan..

nurulhuda said...

wasalam;
tue lah pasal.. oky lah tue sebulan, kat cini dengar cerita ada yang tuntut insurans sampai dua tahun.. dua tahun?? bOleh tukar kereta lain dah, hehehe...