Friday, October 30, 2009

::duit yg akan melayang::

wlaupn gaji dh masuk smlm tp aku bru nk kuarkn duit ari ni.. sblum kuarkan harus buat kira-kira dlu sbb tkut tlebih kuar nnt, mula lah sifat boros aku ni dtng, hehe.. *hrus blaja berjimat cermat skrng nie =D
mak aii byk nyer aku kne setelkan byran ari ni, dokatt $1K nk kne kuarkan ni.. time bujang pn dh abiskan $1K sehari.. klu kawin, ado ank plk tu mau nye beribu-riban habis, huhu..
cik liza pepagi dh ym rminder sewa blik & bil.. main ym-ym skrng ni, tak main dh ckp kat umah, huhu.. so sewa blik rm150, blh setel kan ptng ni.. bil api, air, astro dlm $27.70 still dlm bajet aku..
bil tepon plk $50 ajer.. lbih ke kurang ke aku still byar byk tu tiap-tiap blan, haha.. ptng ni nk bank-in dlm akaun wan sbb die yg setelkan bil tepon.. tu pn aku byar ikut syrat je.. klu ikutkan kata hati die, tak kasi aku byr.. tp tak sodapp lh kan, kita pn guna tak kan nk kasi die byr ssorng.. dh jd laki aku lain ler cite nyer, haha =D
tuk smpanan, mcm biase lh aku main kutu.. $50 ngan bdak2 ofis dh abis main so mulai bln ni kne lh smpan sndri.. smpan dlam bank aku mmg djmin akn guna nnt =D maka nya aku akn smpan dlm bank rkyat dmane kad & bku bank ade kt tgan wan.. comfirm2 lh aku tak leh ambik, klu nk duit jgk kne mntak ngan si die & klu mntak ngan die mcm mntak ngan ceti haram lh jwab nya.. soal tu soal ini, nk duit knape, nk beli ape.. ambik msa 2, 3 hari baru approve *aku auta je lbih tu, hehe.. aku mmg mcm tu ye, tak blh pgang duit byk, nnt mula lah berangan nk beli tu beli ni.. so beter ade orng jga duit aku.. tp kdng2 blh jgk kawal diri oky, huhu..
ptng ni jgk aku kne bank-in kan $550 lg tuk pnjaman & lain-lain smpanan.. tu smue tuk cover blik duit tunang yg aku dh guna dlam 2, 3 mggu ni & moga2 aku tak usik lg duit tu.. doakan ye doakan aku tak boros =D
ape lg ye...
ohh!! ptng ni nk gi byr duit kutu kat nnek.. setiap 15 & 30hb aku akan byr $100.. ni lh cara aku smpan duit; main kutu & smpan dlam bank yg mane kad nyer orng lain yg pgang.. klu aku pgang sndri, tak mympan name nyer, huhu..
yuni pn mntak htng.. main ym-ym jgk, huhu.. tau lh dunia IT skrng, cra mntk htng pn cngih-mangih... ni htng lapuk, bkn aku tak nk byr tp die yg bru mntak oky.. ni htng time wat open house ari tu lg.. stail aku jgk sbnar nya, 'ko guna dulu duit ko, nnt claim'.. so td claim lh tuk tmbhan share duit open house, byr gas, kpala gas bru & smue nya dlm $22.75.. *tak de diskaun ke 5sen tu.. harus dbyr sbb die pn keje kais pagi mkn pg, kais ptng mkn ptng.. klu tak kais tak mkn lh jwab nya, haha.. aku jgk yg kne blnja die mkan nnt =D
tetiba kak intan mntak duit nk beli hadiah tuk ank zana.. oky lh just $10 je, on the spot kasi, huhu.. ofis ni pn dh sinonim ngan duit, duit, duit.. ade tak bnda yg tak perlukan duit dlm dunia ni.. ade ke?? jwpan nye, non ado =p
tuk esok; aku nk gi MPAJ setelkan byran saman yg sutie kne ari tu dlm $50.. yg ni guna duit aku dlu, pastu claim ngan sutie blik, seharusnya.. hehe..
see...
tuk ari ni je dh brape duit aku melayang-layang.. itu pn blum msuk lg, ansuran kete, petrol, brng dapur, lain-lain urusan.. dgn gaji aku skrng ni & status skrng ckup lagi, tp bg orng lain yg gaji rndah & ade tggungan, mcm mane?? brape je lh yg tnggal tuk dri sndri kan?
erm.. mcm ni hdup kat KL, smue bnda nk berbayar, smue bnda nk pkai duit.. tuk aku, hdup kat KL ni satu cbaran kpda dri sndri.. cbran tuk uruskan dri, uruskan kwngan.. cbran tuk lbih bdkari.. klu di beri plihan aku lbih suka hdup di kg yg lbih sunyi & tenang.. yg traf hdup nya lbih rndah.. hdup dmana pn sma je yg pnting kite hrus pndai uruskan khidupan sharian agar sntiasa ceria, bhgia & dsyangi slalu =D

2 comments:

intan said...

aikkkk...name akak pun terbabit same..x aci nih..hehheheh..
skrang nih mane ade x guna duit..sume duit2..

ericanurul said...

tlong interframe mane akak skali =p