Tuesday, January 31, 2012

::shOpping barang baby =)::

Orang tua kata usia kandungan 7bulan adalah waktu yang paling sesuai beli barang baby.. yup!! saya setuju (^_^)

sekarang kandungan 25weeks/6bulan lebih tapi saya sudah pun start menyOping barang baby time cuti CNY lepas, ahak!! 'mane tahan tgOk barang baby cOmel-cOmel semua weiiii'

tapi takde laa aku shOping beriya sangat, awal lagi kan.. setakat pi jejalan, nampak cOmel aku ambik satu dua barang, pi tempat lain pulak ambik dua tiga barang =)

anak aku anak pertama, aku pun anak pertama sO terpaksa laa shOping semuanya baru, tak dapat share @ pinjam Orang punyer, huhu.. takpe laa nak buat macam mane kan ;D

memandangkan takde pengalaman; setakat baju, barut tue aku tau laa makanya harus ada senarai untuk start berbelanja.. alah, macam kO nak belanja barang dapur jugak..
v
v
v
v
v
banyak jugak senarai yang aku cari tapi yang nie paling sesuai untuk anak Orang melayu, hehe.. *kalu ada bakal ibu yang nak bagitau yer, nanti aku share~


semua cOmplete dari barangan baby, ibu pantang sampailah checklist untuk dibawa ke hOspital..

aku nie kekadangnya lupa.. harini ingat tapi lastnya tak beli, itu pasal penting bagi aku checklist sebegini.. lagipun aku suka buat kerja kalu ada checklist, suka tanda-tanda nie, hihi..
v
v
v
v
tadaaaa!!

nie ajer yang baru aku shOping setakat hari nie, hehe.. baju 7-8pasang, barut baby 6helai, sarung tangan dan kaki 3pasang.. memang tak cukup lagi, macam aku cakap laa takdenya shOping beriya, tunggu dulu...

mitten & bootee nie adalah barang pertama yang aku beli (=_=) tak tahan beb, cOmel sangat, geram tgOk, sO TERBELI laa jawabnya, ahak!! nanti aku nak cari baju pulak yang ada tulisan gitu =D


'almari sementara' mybaby, hehe..

almari baby belOm beli sO menjawablah simpan dalam plastik dulu, plastik pun main bedal kat dapur, ahak!! banyak lagi yang perlu dibeli kan?

bulan depan baru aku shOping secara besar-besaran Okay!! (^_^) 



*next entry pasal gender baby aku dan incik ridzuan =p
**para ibu; share laa apa yang patut dan tak patut aku beli ye, TQ.... 


11 comments:

adianiez AIDA said...

aida skang ni pregnant anak ke 3, byk benda da ada. ada gaks yg aida nak kena beli baru. aida ada gaks buat check list for pantang & baby but lom final :)

nurulhuda said...

dah berapa bulan? orang dah ada pengalaman senang sikit kan =D

Ifa said...

salam..kak sy bru je prgnt 3bln tp xctd nk tau kperluan baby. mcm best je checklist akak 2. bleh emelkn kat sy x.. muzdaliffah_88@yahoo.com
hehehe..tq ye ♡

Anonymous said...

Boleh share.. Thanks :) nordiyana@eng.upm.edu.my

Anonymous said...

Kak,emelkan checklist jugak.tq. Nfaizah9@gmail.com

Anonymous said...

salam nak checklist tu buat rujukan boleh huhu. email kat dahliaren.dataulung@gmail.com. makacih byk2 :D

nurul izzati Zakaria said...

salam...klu xkeberatan boleh emel ke saya checlist tu?
zatyzack@gmail.com..tq~~~

Siti said...

Salam..sy siti, silent reader blog ni..boleh x share kan checklist tu?macm best je..ni emel sy: scorps_86@yahoo.com
TQVM;)

Miss Zymah said...

Salam sis.. boleh tak emelkan checklist tu. TQ :)
luvcoco88@gmail.com

ct haja said...

Salam, Sis, checklist tu ada lagi tak? Klw ada..boleh email ke cthajazulkifli@gmail.com?

Terima kasih byk2 :)

Anonymous said...

sis blh x emAilkan checklist tu...
email: saidatul_nadia88@yahoo.com