Friday, January 27, 2012

::dua jam di Cameron Highlands::

otw balik KL singgah camerOn, ikut jalan gua musang-camerOn, nak elakkan jem teruk kat bentOng.. nOt bad laa jalannya.. Orang pun tak ramai.. lain kali bOleh lalu lagi, motipnya bOleh pi camerOn =)

sampai pun dah kul 530pm, incik ridzuan nak hilangkan penat driving sO aku ajak laa dia jejalan dulu, jejalan cari makan =D dan tempat pertama yang dituju adalah
v
v
v
v
v
rumah tea, ladang tea bOh (^_^)

tiga empat kali pi camerOn pun tak sempat nak singgah sO kali nie wajib singgah jugak sebab rasanya ladang tea nie satu-satunya yang aku tak pernah singgah lagi, ahak!!


mak buyung teringin naik sampai puncak tapi apa kan daya kalu naik nanti tak turun laa jawabnya, hehe.. sO kene sedar diri, lain kali kita naik atas yer (pujuk diri sendiri =p)



   jangan heran kalu gambar bapa budak banyak sebab dia memang kaki bergambar, huhu.. penuh dengan gambar dia.. nie pun aku dah select yang cun dan sedap mata memandang (=_=)

 sampai tengah jalan aku dah penat, mOh ler turun weiii.. tue pun ada hati lagi nak naik puncak, ahak!! idOk ler sekarang nie, tunggu ai lepas pantang.. exercise nanti, hehehe =D


lama jugak lepak bergambar tapi minum tea nya tak pun.. incik ridzuan bukannya penggemar tea dan aku pulak kene pantang, tak bOleh minum sangat..

takpe, lain kali kita singgah lagi yer.. mendaki sampai ke puncak, lepas tue bOleh minum tea (^_^)
v
v
v
v
v
 destinasi seterusnya taman lebah, singgah pun lagi 15minit nak tutup..

 sungguh membOsankan, tak nampak sangat lebahnya, incik ridzuan cakap lebah semua dah masuk sarang.. hari nak malam katanya, huhu.. yOlah tue.. nasib baik masuk free, ahak!!

perut mak buyung enam bulan =D gigih lagi nak berjalan, lepas tue mengadu penat, malamnya sapu minyak panas, hihihi..
v
v
v
v
v
tempat terakhir wajib singgah kalu dah sampai camerOn adalah kedai jual kaktus =D

tak beli takpe, singgah tue yang penting, ahak!! nie pun lepas ktOrg masuk, pekerja dia terus tutup gate, kedai pun dah nak tutup, huhu.. 


cOmel-cOmel kaktusnya tapi aku tahan diri, tunggu nanti masuk rumah baru, baru kita bOrong banyak-banyak yer.. sabarrrrrr wahai nurulhuda =)



 habis pOsing kat kaktus, terus cari makan dan kebetulan ada pasar malam Brinchang sO apa lagi singgah ler =D

beli benda makan simple like jagung bakar, strawbery cOklat then balik KL singgah RnR Tapah pekena bihun sup pulak, huhuhu..

percutian pertama untuk tahun 2012 walaupun hanya dua jam.. sekian dulu, babai..


** lepas nie cuti-cuti malaysia ke
Melaka pulak (^_^) sapa nak ikut?!

1 comment:

adianiez AIDA said...

melaka memang best !!!