Friday, August 29, 2014

::cerita buku pink baby RN::

dah selamat buat buku pink lepas cuti raya aritu.. kemain berdebar takut kena marah ngan nurse KKIA sebab lambat buka buku..

serius, aku kemalasan yang amat nak pi KKIA.. malas nak menunggu, malas nak drive kete, malas nak bersiap pi kerja pun malas.. semua malas.... haippp!!!

checkup kat KKIA Pasar Besar Gombak, tempat checkup Raisya dulu.. senang, aku pun dah kenal nurse kat situ.. dekat jugak ngan opis, aku suka ambik checkup awal pagi so pi klinik, terus masuk opis.. senang....

bersalin pun nanti kat HKL ajer, tempat sama ngan Raisya.. adil dan saksama sangat khennn, takde beza-bezakan anak... wakakaka... itu perancangan, kalunya sakit nak bersalin kat rumah, mau Hospital Selayang jugak aku terjah nanti, Hospital Selayang lagi dekat....

jauhnya pikiran, baru empat bulan weiii, dah cerita pasal nak bersalin bagai... hover noks!!


belom apa-apa dah dapat stiker hijau.. kihkihkih... sticker hijau maksudnya aku ada tekanan darah tinggi, last checkup masa Raisya dulu ajer pun tekanan darah tingginya, huhuhu.. dan risiko baby kurang dari 2.5kg, Raisya lahir 2.01kg.. nasib baik tak kena marah ngan nurse ^_^

saya tau nurse KKIA Gombak baik hati kan sebab tue saya datang lagi tahun nii....
kuang3 =P


hari tue aku cakap due date tahun nii jugak kan, kan tapi lepas doktor scan, sekali berubah daa.... baby nak lahir tahun depan pulak.. doktor buat double scan dalam masa tiga minggu jadi dah sah due date baru 25.01.2015.. tak kesah laa baby nak keluar bila pun, asalkan sihat dalam kandungan ibu yer ^_^


denyut nadi dah ada sebab nurse buat ultrasound, aku pun dengar nadi baby tapi bila doktor scan, macam tak nampak apa pun... doktor pun takde cakap apa, cuma dia cakap due date berubah... second scan cakap nampak kantung.. aku pun comfius, babynya dah bentuk ke belom nii, habis tue nadi sape aku dengar aritu, kalu ada kantung jer...??

ok.. aku malas nak pikir....
asalkan semua selamat sudah...

uri kat bawah lagi, doktor kata takpe, normal... tunggu berapa bulan entah, kalu tak naik jugak baru refer hospital...
"sebab aku selalu dukung raisya tue pasal uri kat bawah ker?"
"aku selalu sakit kat ari-ari adakah kerna uri kat bawah..? tue pasal sakit"
bila tanya doktor,  biasa laa jawapan tipikal.. "tue normal puan.."

okay, lagi malas nak pikir... kata kemalasan melanda pregnant kali nii kan... serba serbi laa malasnya, nak guna otak pun malas...

malas laa nak tulis daa... bye =D

4 comments:

CikNaa said...

alahai dekat bebenor umah ciknaa tu nurul oi! hehe..

Aty_Fared said...

ha ah eh.. kenapa uri ley kebawah.. saya pon selalu pikir bende yang sama.. kot lah ada rezki mengandung lagi..selalu gak dukung2 anak ni...hurrmmm..hope nanti dipermudahkan yer..insyaa Allah.. pengalaman mengandung ni berbeza2 kan.. :)

Julia Johari said...

Laaa hari2 lalu pasar besar gombak tu yunk...lalu pi rumah mak amik si QI tu lepas balik kerja baru balik selayang...dah tu bila kita nak jumpa...syok yer nak baby baru weeeee

nurulhuda said...

Julia Johari :
tuelaa kite dekat2 jer tapi nak jmpa tak tau laa bila.. hehehe...