Friday, November 8, 2013

::PART 4 - Pulau Manukan, Sabah::



sampai Pulau Manukan, bayarlaa rm3 seorang untuk masuk pulau.. raisya free..
murah ajer bayarannya tapi nescafe ais rm4.50 segelas, kus semangat ibu nak membayor...

gambar banyak, sekali harunglaa yer.. ibu tak mandi laut pun, raisya ngan ayah ajer yang mandi.. start mandi jam 9am, kul 11am dah stop mandi, bersihkan diri semua ^_^ 



aritu booking hotel kat KK, tak tengok harga hotel kat Manukan.. rupanya harga lebih kurang sama jer.. adoiiii... rugi.. rugi.. kalu tak, boleh tido kat pulau.. takpe, next time pulak =D saje nak suruh datang lagi ler tue..



jom layan ayah ngan anak mandi laut.. ibu tukang ambik gambar ^_^
yang paling seronok raisya laa.. dah jumpa air taknak naik langsung, hehehe...









bola-bola yang korang nampak tue sebenarnya orang tengah belajar snorkeling - kalu tak silap aku laa.. berapa hinggit tue aku tak sure..


ada sekawan ikan sedang menuju ke arah raisya dan ayah, kalu teror cuba korang teka yang mane satu?

cubaan raisya sebut yeayyy!!! ada dalam insta aku, nak tengok boleh cari nama ericanurul ^_^ add dulu ye..



budak yang seronok main air laut itu ^_- mata tue duk pandang laut ajer, aku panggil nak ambik gambar buat dek.. geram pulak hati kite nii....

aku layan nescafe ais rm4.50 ngan jambu batu letak asam ajer laa sementara dua beranak tue mandi-manda =D

okay tangan raisya dah kecut, jomla naik mandi bersih-bersih, tukar baju kering.. cukup laa tue anak oii, next time kite cari laut lagi yer ^_^

siap tukar baju kering semua, terus lena atas ayah dia.. takdan nak kasi susu, huhuhu.. penat sangat ler tue =)

incik ridzuan pun dah siap bersih, kering semua, jomla kita balik.. janji ngan orang boat dalam kul 12pm, ambik kat jeti.. ada setengah jam tuk ambik gambar dan tengok pemandangan sekitar pulau..




raisya pun dah bangun masa sampai kat jeti, mai ler kite bergambar berdua pulak ^_^




raisya paling suka tengok ikan kat area jeti.. air jernih nampak clear kaler ikan tue semua.. lagi-lagi kalu ada orang campak makanan, ikan tue serbu, kemain seronok dia menjerit....



dak tecit nii kalu leka jap jer, rasanya mau terjun laut nii.. hati-hati tuk korang yang ada anak kecik, ada pagar pun bukannya safety sangat... korang tengok la pagar dia tue, bukan setakat raisya, aku pun muat...

boat sampai 1230pm, bye bye Manukan Island, nanti kami datang lagi ^_^


dah sampai bandar KK dalam 20minit perjalanan =D

yang khemah banyak-banyak tue la pasar filipino.. aku singgah beli mutiara sikit lagi kat pasar tue, dalam kul 2pm gerak pi hotel ambik barang then terus ke airport.. flight balik kul 4pm..

lepas nii, aku kasi anggaran kos perjalanan dan tips ke Sabah pulak ye TT_TT

1 comment:

DYatie said...

Subhanallah! Cantik nyaaaa.