Thursday, October 31, 2013

::PART 1 - Perjalanan Menuju Ke Pulau Borneo::

cuti hujung minggu, 26 & 27hb 10 ke Kota Kinabalu, Sabah..

sebenarnya nii hadiah harijadi dari incik ridzuan ^_^ semua dia yang uruskan, dari segi flight pergi balik, bilik hotel.. aku tau pun sebab kantoi MAS hantar tiket flight ke email aku.. kalu tak konon nak suprise laa tue, hehehe.. sowi cik abang suprise kamu tak menjadi =p

flight kul 11am tapi kul 7am dah bergerak dari rumah.. achik tolong hantar ke KL Sentral, naik Skybus ke LCCT.. cik raisya pun mudah bangun pagi tue =)
Errr, kena paksa bangun sebenarnya, hehehe..

sampai LCCT jomla isi perut dulu, lapar kot.. pergi ktorg naik Airasia, memang sah laa takde makanan.. nasi lemak ayam rendang ngan nescafe ais sorang satu.. cukup laa tue ^_^

suka sangat sabotaj bila ibu nak ambik gambar, huh!!!

habis makan terus masuk bilik menunggu.. awal jugak menunggunya dah tak tau nak pi mane, saje bawak raisya tengok kapal terbang turun naik =D

excited giler dak tecit tue =D macam orang 1st time tengok kapal terbang, macam tue laa teruja dia.. padahal dia tak tau, dia laa yang paling riuh dalam flight sebelom nii [link]




keluarga pertama masuk flight =D yeayy.... sebab ktorg ada baby so memang diberi keutamaan masuk dulu.. Erm, gambar ngan airasia tak payah laa kot, kan dah ada sebelom nii, hehehe.. tak kuasa pulak nak ambik gambar ngan kapal terbang...

tapi gambar nii aku tak pernah ambik =D cantik kan ciptaan Tuhan.. dah banyak kali naik flight tapi nii 1st time dapat duduk tepi tingkap.. dapat tepi sayap pulak tue.. haruslaa aku snap gambar nii ^_-

cik raisya ngan ayah dia belom apa-apa dah beli makanan.. biskut julie's tue 6hinggit tau.. huh!! Oh ye, jarak KL ke KK ambik masa 2jam setengah kalu guna airasia ^_^ 

puan blog 

puan blog dan incik suami ^_^

puan blog, incik suami dan anak tomeiii ^_-
*gambar camera depan memang tak berkualiti kenn..

budak kecik nii tido jua akhirnya, yeaahhh... kalu tak kerja dia melasak, melalak... penat layan dia asyik nak berjalan dalam flight tue..



dua jam setengah dalam flight memang membosankan.. nasib baik naik flight pagi boleh tengok pemandangan dari atas udara.. lawa sangat terutamanya tengok laut dan darat.. nasib baik pi Sabah, kalu pi London mau meroyan tak tau nak buat apa.. 

dari airport KK naik taxi ke The Klagan Hotel [link] taxi mudah, banyak taxi kat airport tue, kalu korang nak sewa kereta pun boleh tapi memandangkan ktorg just tido satu malam dan jejalan dalam bandar, rasanya tak perlu laa sampai nak sewa kereta..





budak kecik isi tank dulu sebelom keluar jejalan cari makanan ^_^ sampai hotel dalam kul 330pm, rehat, mandi sebelom keluar isi perut ayah ibu pulak..

*next entry, apa yang menarik di kota kinabalu =)

1 comment:

DYatie said...

Wahhhh best nyer! Tak sbr nk dok kl sbb hjg mgu byk tpt leh pegi. Blik swak tiap mgu pn boleh. Haha.