Thursday, August 2, 2012

::susu baru cik raisya::

"nak tanya, anak kOrg berapa pack susu untuk sebulan?"

yang seusia raisya, tiga bulan..
Opismate aku anak dia 4-5pack sebulan tapi raisya satu pack 1kg sebulan.. yup! sikit kan?

memang aku campur susu FM ngan BF tapi still macam dia tak cukup susu, bagi aku laa.. kat taska, aku sediakan susu FM empat kali minum kekadang habis dua, sikit kan? dah ler skali minum 3oz jer..

susu badan takdelah dia minum banyak, kekadang susu lima minit dah terlena tapi apa2 hal pun dia takde menangis, meragam sebab tue la aku pun tak tahu samada dia lapar lagi ke tak?

kalu dia meraung, melalak lapar adalah aku bancuh sampai 4oz tapi tak habis sekali minum, sampai dua kali jugak laa.. adOii anak, tak lapar ke?

dah ler kecik saiznya, nantikan tak cukup zat dan khasiat pulak, huhu..
dulu raisya susu dulac sO sekarang aku dah tukar ke S-26

incik ridzuan memang nak beli S-26 sejak raisya lahir tapi aku tak kasi kOt2 budak nie kuat menyusu, nantikan berpack2 tetiap bulan.. 1.2kg dah rm60 lebih, kalu berpacking2 maunya makan ratus..
sekarang memandangkan dia susu satu pack sebulan sO beli laa susu mahal sikit ^_^ upah cik raisya kita nie senang jaga, tak banyak meragam =)

muka pelik rasa susu baru tapi nasib baik dia nak habiskan jugak.. semalam baru start susu sO adalah dalam tiga kali dia bancuh dari jam 10mlm sampai kul 7pg tadi..

harap2 sesuai ngan raisya, kalu tak sesuai terpaksalah aku tukar ke susu asal =_=
susu memana pun takpe, asalkan dia nak menyusu..


**minggu depan appOinment dOktor, harap2 berat raisya mencukupi ngan tahap usia dia, malas dengar dOktor membebel mcm aku tak kasi anak makan.. dah dia taknak susu, tak kan aku nak memaksa pulak..



2 comments:

aTy _faRed~ said...

ramai orang pakai s26 ni..tapi ade gak dengar alergic ngan susu ni..tumbuh ruam merah2..tapi since kalau die minum tu ok..so..mungkin tak de masalah..:)

nurulhuda said...

okay jer raisya minum, bertambah selera ada la.. tak sampai 1/2 bulan dah beli stok lain.. huhu..