Thursday, July 30, 2009

::al-kisah sbuah tayar::

apesal ngan aku smlm.. asyik bnasib malang..

dlu ekciden ngan tnggul klapa swit, air tmph ats kusyen, pastu smlm tyar bcor plk, naik ats divider xusah cite lh, dh byak kali.. exciden smue ats kcuaian sndri, oky lh tnggug sndri je..

cite smlm plk, tgh pusing2 cri prking.. pnyer lh ssh prking kt HKL ni, skit ati aku.. smue prking staff; msuk bgunan ni prking staff, bgunan tu pn prking staff tp aku tgk staff die naik mtor, jln kaki... wt rugi je prking blmbak tu...

mmg btul2 xblh pkir lh orng krjaan ni.. bkn nk kte anti krajaan tp kauorng pkir2 lh sndri kn? ape yg krjaan bg kt kite, ape kmudhan yg rkyat dpat? xde kn, smue kmudhan tuk orng die je.. hatta prking pn nk kne byar, tuk ape?? tp klu bab duit, rkyt yg diorng cari, ckit2 duit, ckit2 duit.. ape krjaan igat ktorng ni keje tuk bg kauorng duit.. ktorng pnat, kauorng bsnang-lnang... aku bengang ni, benganggggg...

dh stop cite psl krjaan, nnt kan xpsal2 aku kne than plk..

smbung cite cri prking, tgh psing2 tu jmpa sorng guard so ngan baik ati die bg prking tmpt dktor on coll.. ok lh.. dpt prking jgk skali xnmpak ade divider pcah, skali fuuusssss adoii tyar bcor, rim dh tkuar ckit.. mati aku... naik tension dh... prking baik2, biar duk citu dlu, mls nk pkir lg, yg pnting msuk wad sblum ttup sbb dh kul 645.. kauorng pkir lh aku cari prking dkat stgh jam, sape xbengang.. klu dkat dh lme aku jln kaki je..

dh abih time mlwt, tu pn dh tbbas smpi kul 830... arhh, aku xpduli, guard dtng pn wt bodo je, mlas nk kuar lg dh lh dtng awl pn nk cri prking ssah, pstu nk aku kuar awl plk, byk cntik.. nsib baik ayh su ade lg, klu x, dh lh xpndai nk tkar tyar... tu pn ayh su siap perli lg, 'ni bru kt kl, klu k.lng kne kt kuala lipis mcm ane..' jgnnnn mau nangis aku sorng2 nnt..

ayh su lh jd orng duk tkar tyar smlm, aku pndai tgk je lh... tpksa gune tyar spare, dh lh bsar ckit dr tyar motor je, tkutttt time drive smlm..

sblum msuk ofis ari ni gi kdai tyar dlu, skali die check just bar tiub tu yg ptah so tkar tu je lh & nsib baik tyar xde ape2..

p/s; kne lbih hati2 lps ni.. xsnggup ade mslah ngan kete lg.. pnat otakk...

2 comments:

intan said...

wahhhh...memang marah betul mek kelantan nih ye...ehhehe
memang pun..kerajaan memang mcm nih..nak duit kite jek..tp balasan dapat kat kite hampeh..

ericanurul said...

tu lh, bengganggggg tul....