Friday, January 3, 2014

::semangat mengemas kembali, susun kasut dulu::

semalam kan dah berazam, tue yang arini boleh up satu cite.. nii semangat dah mai laa nii, hehehe...

balik kerja terus kemas satu bahagian, pilihan kali nii almari kasut ^_^
kite start ngan almari paling hampir pintu rumah ye, hehehe...

dah lama niat nak mengemas almari kasut, nak tengok mane yang padan, mane yang tak elok kasi buang sebab dua tiga menjak nii aku tengok banyak benau kasut melimpah sampai ke luar almari.. takleh jadi nii, campur pulak ngan anak aku duk angkut main kasut sampai ke dapur laa, ke ruang tv laa..

ohh!! itu budak kecik dah kemain bergaya sekarang, dah pandai ko nak pakai kasut tinggi aku, kasut kerja ayah dia, ayahcik dia.. geram tul!!

dan dengan semangat membara itu, marilaa kite mengemas =D
ruang nii aku pernah story dulu [click link] ada perubahan cikit, yang lain masih kekal sama..

aku takde banyak kasut, boleh bilang ngan jari kot.. kasut laki aku lagi banyak, hehehe.. almari nii aku simpan kasut jarang pakai sebenarnya.. aku ada rak kasut luar rumah, tuk kasut yang selalu pakai..

ambik ko, tak ke serabut bila tengok tue.. berkotak-kotak tapi percaya laa, bila aku cek takde pun kasut dalamnya, hehehe.. mai kita kemas maiiiii....

kasi clear semua barang dan sapu bersih ^_^

ada setengah aku tengok blog susunatur duk tampal kertas pembalut kasi cantik laa, ada yang rajin siap cat tapi sesuangguhnya aku malas nak buat itu semua.. hehehe.. rupa asal dikekalkan..

oky dah siap susun...
baris atas kasut incik ridzuan, tengah yang aku dan raisya, bawah sekali kasut adik bujang aku =D

dah setel dalam almari, mai kite kemas atas almari dan kawasan sekitarnya.. tempat sangkut kunci aku lap ngan kain basah, buang sawang.. potpuri kasi letak pewangi balik.. lap frame gambar.. susun susun siap!!


deco terbaru, deco lama boleh tengok sini [link] amacam sesuai tak?

pasu kuning tue dari meja makan, pinjam jap.. aku nak cari pasu merah senada ngan bunga potpuri @ putih macam frame tue.. belom jumpa lagi, huhuhu...

keseluruhan kawasan, takde laa sarat macam deco yang lepas.. aku banyakkan space untuk letak handbeg, hehehe...

stroller tak berubah still ada kat situ.. stroller tak pakai, raisya dah taknak duduk dalam tue tapi aku taktau mane nak letak, takde stor khas... takkan nak masuk dalam bilik, dah padat kot.. bior ajer ler kat situ.. kain batik sarawak tue pun aku maintain kan lagi, cuma lepas ambik gmbar nii aku pi basuh, kasi bersih dari habuk ^_^

sekian, cite deco almari kasut, hikhikhik...

8 comments:

CikNaa said...

rasa mcm nak je tiru..tapi umah alahai cinonet sgt..

nurulhuda said...

ciknaa: boleh ajer kalu nak tiru =D sama laa, rumah nurul pun kecik jugak..

cik hani said...

sesekali memang nak kena jenguk susunan rak kasut tu. Kalau tak, kemain lagi sepah kan.. kite ni time rajin elok la, kalau tgh kelam kabut, main campak je.

Kemas nampak decor kat area rak kasut tu. Suka dengan bunga bulat tu

JaJa_NoRLiza said...

wahhh..semangat saya pon nak mengemas...yuhuu...rumah cam tokang pecah skrg...

Umi Qi said...

Suka tau simple deco dan tampak menarik....nak tiruuuuu hehehhehe

nurulhuda said...

cik hani: betul tue.. tue main campak2 ler, hehehe.. bunga bulat2 tue nurul beli kat romantika =D

jaja_norliza: mai kita mulakan azam tahun baru dgn mengemas rumah ye, hihihi..

umi qi: boleh umi, silakan.. nanti up citer deco umi plk ye =D

adianiez AIDA said...

almari kasut aida kat luar tu da tak terjaga!!! anak dara berdua tu sometimes bukak tak tutup, mcm2 sampah dlm tu...

Fizah said...

bunga putih tu cantik sgt..mcm dandelion..