Thursday, January 9, 2014

::Puteri Habour Family Theme Park, Nusajaya::

plan asal nak masuk Singapore tapi cancel last minute, sudahnya ke Puteri Habour Family Theme Park ler kiter.. boleh jugak raisya enjoy kat Hello Kitty Town nanti.. Legoland, aku lalu tepi-tepi, memang tak masuk.. ramai koo...

takyah mukadimah panjang, kite cerita sambil tengok gambar ye =D
bayaran masuk

  • Sanrio Hello Kitty Town = rm55
  • The Little Big Club = rm55
  • 2park pass [Hello Kitty Town & The Little Big Club] = rm85..

aku ambik 2park, ala-ala datang kan, rugi pulak masuk 1park jer.. guna debit card RHB dapatlah 15% off, dalam rm72++ seorang, raisya free =] okay laa tue...

nasib baik tak ramai orang, boleh laa jalan-jalan ngan selesa.. gamaknya time tue ramai yang tumpu kat Legoland kot..

lagi satu kenapa aku pilih Puteri Habour Family Theme Park nii, sebab ia dalam bangunan.. Legoland kan open, ahkak tak tahan panas dik.. kalu panas kan ahkak rimas, kalu rimas mau ahkak lari balik KL kang.. hehehe...

ada dua bahagian; paling bawah Sanrio Hello Kitty Town, jom kite jelajah kat sini dulu.. dapat masuk memang teruja habis.. raisya buat dek jer, ibu dia yang teruja sangat tue.. hehehe...

cawan pusing nii raisya yang excited, menjerit dia nak naik... budak tue tak makan saman ooo, ibu ayah cakap tunggu turn, dia nak jugak naik.. nasib laa turn aku cepat jugak.. bikin kecoh jer raisya tue..

habis main cawan pusing, mai kite jelajah rumah Hello Kitty.. yang nii raisya tak excited langsung, dia takut tengok Hello Kitty besar-besar.. hahaha... tue pasal semua gambar dia berdukung.. geram aku..




tetiba aku nak buat tema bufday ker, bilik raisya ker ala-ala Hello Kitty, amacam okay tak? bilik air hello kitty idaman kalbu..... tomeiiiiiiii sangatttttttt ^_^

ada jugak cookies studio, yang nii aku tak masuk.. beratur panjang sangat, lagipun raisya tak pandai lagi nak deco cookies tue semua.. nantikan ibu yang syok sendiri, hihihi..

next games, kita main misi menyelamatkan daniel dalam Hello Kitty Black Wonder.. yang nii best tapi anak aku tak pandai ler nak main kan.. harusla ayah dan paksu dia yang join, ibu ngan raisya selfie ambik gambar sendiri, kuang3..



ayah dan paksu dapat selamatkan daniel, si anak kitty laa kot.. aku tak sure sangat, siap dapat sijil ko gred B, hahaha.. dapat B sebab lambat sangat misi mencari ktorg, mau tak lambat.. ibu ler jap-jap kang berhenti ambik gambar, hehehe..

bahagian atas ada The Little Big Club.. kebanyakkannya adalah adaptasi dari rancangan kartun antaranya Thomas & Friend, Barney, Bob the Builder, ada jugak Angelina Ballerina dan Pingu ^_^

ada live show, time aku sampai tue kemain ramai berhimpun depan stage, time tue show Barney.. raisya tak kenal sape itu Barney so dia buat tak heran.. ibu harusla excited sebab dulu time kecik hari-hari tunggu Barney keluar tv, hehehe...



kebanyakkan games kat sini semuanya sesuai untuk raisya, banyak sebenarnya yang tak sempat nak join sebab masa singkat, lepas tue terus nak balik KL.. dah cakap kat incik ridzuan, satu hari nanti kita datang lagi.. nak duk satu hari, biar betul-betul berbaloi ngan bayaran tue, hehehe....



aku memang syorkan korang bawak anak-anak datang sini, memang seronok habis.. bukan takat anak, mak pak pun happy jugak..

kalu dah datang tue jangan lupa ambik jadual live show diorg.. nantikan termiss pulak show Barney, Bob the Builder.. macam aku banyak yang terlepas, biasa laa tempat first time pegi, tak tau lagi macam mane diorg beroperasi..

tapi aku akan pastikan aku repeat datang sini.. tunggu raisya besar sebab aku teringin sangat nak bawa dia masuk cookies studio, nak deco-deco cookies.. belajar menari ngan Angelina Ballerina..

Auwww!! tak sabarnya.... TT_TT
Eh!! nii macam ibu jer yang excited lebih =D

2 comments:

Roha said...

bestkan pi hello kity town ni mama raisya,dengan harga tiket yg berpatutan juga..saya pon baru first time sampai kat hello kity town bln december 2013..
salam perkenalan dari sy n follow sini :)

cik hani said...

syoknya..
minat sangat dengan hello kitty,
hope one day dapat g sana