Tuesday, September 17, 2013

::aktiviti tiga hari cuti - family time =D::

lama aku tak update, last cerita pasal hari raya.. nii dah habis bulan raya pun..
masuk kerja lepas cuti raya bizi memanjang, banyak kerja nak kena settel.. biasa laa kenn..
plus takde bahan nak story dalam blog, hidup tiga beranak macam biasa ^_^
plus ngan memory card phone aku problem, dah takleh nak snap gambar..
ko tengok banyak punya alasan penyebab aku tak update, hehehe...

cuti tiga hari, aku pastikan ada bahan nak story =D
cuti tak kemana pun, hanya di sekitar kuala lumpur.. paling jauh - putrajaya..
aku buat dalam satu entry kira aci tak? hehehe, ko tengok punya ler malas..

SABTU - 14/09/2013
disebabkan tak balik kampung so aku, yuni dan sedara terdekat planning makan ramai-ramai.. menunya LAKSAM KELANTAN.. dah lama tak makan niiii....

malam jumaat aku buat puding milo oreo.. tangan gedik pi lapis pulak syrup coklat.. hambik ko, manis yang amatttt... hahaha..

pagi sabtu aku buat popia ketam cheese, tuk breakfast ^_^
banyak jugak dapat ngan satu paket isi ketam, boleh dua kali breakfast, satu kali minum petang... sedap, lepas nii boleh buat lagiii.. cik raisya pun suka..

tengah hari aku masak gulai ikan, ayam kunyit dan sayur campur... menu simple sebab petang nanti nak pi rumah pakmuda aku kat taman selasih, batu caves pulak.. nak makan laksam kelantan, hehehe..




laksa kelantan yang menyelerakan ituuuuu....

menu asalkan laksam sekali laksam kena tempah daa, ada laksa ajer.. laksa pun laksa laa, janji boleh makan ramai-ramai, iya idok ^_^ kuah lemak cik zah masak memang sedapppp!! aku nak belajar tapi bila sampai semua dah siap masak.. takdenya nak belajar, terus makan laa jawabnya, hahaha... kurang asam punya anak sedara!!



malam tue ke putrajaya.. kan ada pertandingan bunga api tapi sampai lambat semua port best polis dah tutup, agaknya orang dah ramai kot.. tengok pun dari jauh, nampak yang atas, bahagian bawah lindung dek pokok.. tak puas hati betul aku, huh!!

citer bunga api next entry laa ye, banyak drama bunga api nii, wakakaah ^_^

AHAD - 15/09/2013
aktiviti hari ahad, memenuhi jemputan openhouse.. curlass noks, bulan syawal dah habis mak masih terima openhouse =D sebelom pi openhouse sempat lagi baking kek coklat kukus..

openhouse kat puchong, rumah kawan incik ridzuan, merangkap renioun depa sekali.. menu banyak; nasi putih, ayam masak merah, spagetti, laksa penang, nasi impit kuah kacang.. tapi takde la aku makan semua, dua menu ajer aku sempat bedal.. kalu tunggu lama cikit dan aku baham laksa penang pulak tapi incik ridzuan dah ajak balik..

yaaroobiii, makan tak hingat tul laaaa...

habis openhouse, ke putrajaya lagi.. kali nii sampai awal, nak tengok bunga api kul 10pm punya pasal, hahaha... nak bawak raisya pi taman, main ngan kereta dia tapi takkan aku nak patah balik kepong kan, teruskan laa pi putrajaya, cari ajer laa taman kat putrajaya tue haah!!



melepak putrajaya sampai malam, siap picnic lagi depan tasik tue, kan dah jadi picnic tak dirancang, menu yang bawak kek coklat tue ajer, yang lain semua menu beli, hehehe.. tengok bunga api kali ni puas hati, takde repeat dah ^_^

ISNIN - 16/09/2013
aktiviti hari isnin takde padat sangat.. hantar adik aku balik ipoh naik bus kat puduraya tapi sebelom tue breakfsat bihun goreng dulu..


bus adik aku kul 2pm, kul 1230pm keluar rumah.. pi puduraya naik keretapi ^_^ nasib sentiasa baik, tak perlu tunggu lama.. pergi balik keretapi on time, yuhuuuu!!! 

settel semua kat puduraya, tak pi mane pun, terus balik rumah.. sampai rumah dalam kul 4pm, layan main games sampai maghrib, hehehe ^_^ memula kononnya  nak bawa raisya mandi pool, ayahnya malas, ibu pun malas jugak ler nak turun sesorang.. 
dak kecik sorang tue pun suka main games nii.. main tekan ajer dak tecit tue, idok ler dia terror, hehehe.. malam masak simple ajer, incik ridzuan keluar check-in flight sebab arini dia outstation sarawak..

sekian cerita cuti tiga hari puan nurul, incik ridzuan dan raisya nabila..
cuti yang dipenuhi ngan makanan dan keluarga ^_^

sampaikan pagi tadi, raisya dah pandai ngelat nak pi taska.. iya laa dah tiga hari melekat ngan ibu ayah, cebik jer muka pagi tadi, huhuhu.. takpe raisya, nanti kita tunggu cuti panjang lagi, kita habiskan masa sama-sama yer sayang ibu =)

*apa cerita cuti kawan ibu semua?

1 comment:

D Yatie said...

kte pun buat entri sekali harung je untuk cuti tiga hari nih.. hahahaha.