Friday, August 2, 2013

::hamper raya untuk teacher raisya::

niat asal aku nak belikan biskut raya sebekas sorang tapi taknak beli yang jual kat shoping mall, tue kan dari kilang, aku nak beli yang homemade.. time order biskut raya ngan yuni boleh pulak aku lupa nak lebihkan untuk teacher raisya yang dua orang tue... hah!! sudah..

pikir punya pikir.. Erm!! bagi hamper laa.. tengok hamper kat shoping mall paling murah rm60 tapi dalamnya penuh ngan coklat.. tak sesuai sebab teacher raisya dah agak berumur, tak makan coklat-coklat tue semua...

pikir lagi dan keputusannya, marila kite buat hamper sendiri.. isi dalamnya boleh pilih suka hati kita kan ^_^

bukan niat membodek teacher suruh sayang raisya lebih tapi memang aku macam nii, tahun lepas bulan puasa aku belikan kuih tuk teacher dia, time raya aku kasi biskut raya.. jadi tahun nii kasi hamper pulak, dapat rezeki lebih tak salah share ngan orang lain kan ^_^ 
aku nak elakkan kasi coklat.. bufday raisya aritu pun aku dah kasi coklat.. kali nii kasi makanan lain pulak.. jenuh la duk search internet hamper macam mane yang sesuai.. kat opis pun dapat hamper.. ambik idea sana sini maka jadila hamper simple gini =D

lima barang ajer pun, aku kasi biskut dua jenis, kek butter, jem dan tea uncang.. sesuai untuk teacher raisya yang agak berumur itu, hehehe.. maap!!! extra pewangi almari..
balut pakai plastik ajer, tak kuasa nak beli kain net.. beli ajer la apa yang jual dekat opis nii.. TQ kepada opismate aku sebab sama-sama buat =D
aku sediakan dua hamper ajer pun, teacher raisya dua orang, hehehe.. kalu ramai aku pun tak mampu.. mungkin aku akan cari idea lain ^_-

kos untuk dua hamper nii rm53.80 sahaja =D murah kan!! jimat kalu buat sendiri nii..

semoga teacher raisya akan happy bila aku kasi petang nii dan penat lelah diaorang melayan raisya yang suka memunggah kat taska tue berbaloi laa.. anak kite kuat memunggah tapi dialah yang paling teacher sayang sebab tak banyak karenah dari budak lain TT_TT tapi teacher yang sayang dia tue dah berhenti takdan aku nak kasi hadiah penghargaan, huhuhu..

2 comments:

cik hani said...

jimat..cik hani pun akan buat macam ni kalau nk bagi hamper kat orang.. DIY lagi jimat

CikNaa said...

ciknaa kasi kerepek aje.. beli dari kilang ayer hitam :)