Thursday, November 19, 2009

::persiapan tuk btunang??::

aku tak tahu lh nak ckp mcm mane?? huhu.. nk kate awal, ade lg dlm smggu masa nya.. nk kate btunang mcm orng tak btunang, hahaha..
tapii aku relax lagi weii.. lg dua hari baru aku mgelabah, hehe =D
oky lh aku nk wat checklist.. korng tlong aku ye, bgtau lh klu ade ape-ape yg tertinggal sbb aku ni kan jenis yg luper ckit..
BAJU TUNANG
- ni yg sedey nk kasi tau ni =( baju tunang aku blum jhit lg.. tkang jhit aku melancong kat indon, ari jmaat bru blik, smpat ke siap nya? dh lah aku start cuti ari rabu, nk setel hal kat kg lg.. korng rsa smpat tak, klu tak smpat aku nk beli 'ready made'.. dh ade pn yg bkenan, just nk kuarkan duit aje.. tu lah cra takhir klu baju aku tak siap jgk, huhu.. aku cuma tak beli tdung aje lg.. tu akn dibeli hjung mggu ni @aku beli kat klntan nnt..
- hati aku kata: relax, ada msa lg.. smpt nya =D
CINCIN TUNANG
- aku pnyer cincin dh beli kat ipoh bln lpas tapi wan pnyer cincin tak beli lg, hehe.. susah bebenor nk cari kat kl ni..
- hati aku kata: beli klantan je lah..
HANTARAN
- aku dh beli 3brng.. yg lain akn dibeli kat klantan sbb tu smue aku sruh ibu yg uruskan.. so nnt aku akn jd driver die lh, huhu.. hntaran tuk tunang no hal sbb kbnyakan nya mkanan, btul tak? hehe =D
- hati aku kata: relax lh, bab brng mkanan blik kg nnt setel lh =p
GOODIE BEG
- aku dh beli paper beg smlm, brng dlm tu blum beli lg.. hjung mggu ni kot, ari tu dh servey tp tak beli pn.. slah satu isi nya dh tmpah kat nanie, ari selasa die antar..
- hati aku kata: relax, hjung mggu ni gi beli oky =D
PENGINAPAN PIHAK LELAKI
- dsbbkan wan takde sdara-mara kat klntan so tpksa lh aku yg uruskan hal tmpat tnggal diorng nnt.. bkan aku pn tp ayh yg duk cari, hehe.. ayh dh jmpa hometown tuk diorng, dokatt je ngan umah den tapi skali pakcik aku plk sponsor duk umah sewa die.. ape lg, cpat-cpat aku stuju..
- hati aku kata: settel satu perkara, yeppy =D
MAKANAN KENDURI
-bab menu mkanan aku srah kat ibu & makcik.. so aku relax bab mkanan..
PERSIAPAN BILIK
- tnggu aku blik nnt..
tu je kot stkat ari nie, ade ape-ape lg ke yg aku miss?? takpe, klu ade aku update lg nnt.. see, mmg bnyak lg yg aku tak setelkan.. asyik relax!! relax!! relax!! hehe =D alah tunang je pn, klu kawin baru aku mglabah lebih ckit ye, haha =p





1 comment:

intan said...

waaahhhh...nak tunang tuhh...bestnye buat persiapan tunang...sbb time tuh excited..tp klu dah lepas tunang...haramm...huhuhuhu.dah xde hati dah... :p