Monday, August 3, 2009

::udang lipan, eee::

first time dgr, geli jgk nk mkn.. bab name udng tu ok lg, mmg sukee mkn udng pn tp bile sbut name lipan tu... den dh geli dh.. mcm mane rupe nyer tu?? wan plk, alah mcm lipan lh... eeeee, lg tkut nk mkn ni... jakun kan, hahaha.. serius xprnh dgr name udng lipan sblum ni.. klu udng harimau, udng glah, udng kering ke tu mmg dh biase mkan lh...
ni lerr kedai nyer, kt signboard luar siap tulis lg 'restoren udng lipan', mmg special menu die udng lipan kot tu yg orng sukee... kt cni mmg jual mkanan laut je... siap tulis lg kat menu die; 'sstngah mkan laut adalah mgikut musim'...


busan tul tnggu mknan ni so smbil tu kite ambik gmbar dlu ye... time ni xreti lg nk zoom2, xdn nk belek2 hs... tp skrng dh teror, hahahhaa

ni die udng lipan platter, alah mcm udang celup tpung jgk lh, name je cnggih, hu3.. tp rase die best jgk lah

menu reramai, mee udang lipan... skli tgk mcm mee bandung je..
see... see... xnmpk mee nyer nmpk udng lipan je yg byak, smgkuk ni rm7... murah kan??
p/s: lain kali blh ajk fmly mkn cni plk (mcm lah dokat ye) =D

2 comments:

intan said...

waaahhhhh..sedapnyeeeeeeee...dah lame weh x mkn benda alah nih..klu pegi lagi..tolong belikan ye..huhuhu..layannnnnnzzzz..

ericanurul said...

ye lahhhh.... nnt nrul belikan ye... nk tgk jgk rupe nyer mentah2, he3