Tuesday, May 19, 2015

::Raisya Nabila 3tahun::

aku memang takde mood nak menaip blog sekarang.. kemalasan yang amat, padahal kat ofis bukan kerja menimbun pun...

taktau laa symptom apa yang melanda sekarang, rumah macam tongkang pecah.. kat opis kemain semangat balik karang nak mngemas laa, mop lantai laa, nak lipat kain baju tapi dah sampai rumah, mood entah ke mana, batang penyapu pun tak usik... melepak depan tv sampai masa tidur..

Ohh, peliz!!! aku perlukan semangat baru.. wahai roh kerajinan peliz come to mama ^___^

cerita dua minggu lepas.. baru harini nak bercerita, huhuhu..... bufday Raisya nii, haruslaa aku cerita, buat kenangan beb! =D


tema tahun 2015
DORA-E-MON
^___^

Raisya sekarang hantu Doraemon, tiap kali naik kereta, mesti pasang DVD Doraemon, sampai hang jadinya... DVD tue pun dia yang pilih okay... aku tanya "Raisya nak cite apa..?", kemain laju dia tunjuk Stand by Me Doraemon.. mana entah dia tengok cerita tue pun aku taktau...

anak korang dah tengok, best cite dia.. suruh Raisya cerita, memang dia dah hafal step siap gaya mulut tangan kaki semua dia ingat, hahaha.... kadang-kadang keluar jugak bahasa Jepun.. kihkihkih...



goodie gift, ambik inspirasi dari kelab bento ^_^ excited tau walaupun lari dari first idea aku...

mulanya nak kasi kek gulung, aku potong laa kecik kasi sorang satu slice gitu, pastu nak kasi buah anggur, biskut yang ada gula icing kaler2 tue.. bila pikir balik, kang ada budak tak datang, ticer dia simpan dua tiga hari mau basi pulak kang so aku ubah idea, kasi makanan yang tahan lama... simpan dalam plastik so takde laa masuk angin sebab tipuware aku beli tue takde laa kedap udara pun...

lupa pulak nak ambik gambar goodie gift tuk ticer, aku kasi bekas tipuware isi Jeruk PakAli dan dompet duit siling.. hadiah dari Penang =D 


tahun lepas takde kek so tahun nii aku tunaikan janji, sponser bufday cake.. ater kat rumah pun takde buat sambutan apa pun, kira okay laa...

tahun nii bufday raisya paling sempoi kan, hahaha.. makin lama makin sempoi, apa citer nii, ibu dah takde idea ker...? krik...krik....krik.....

bukan takde idea tapi masa tak kena =) ibu minta maaf Raisya, apa pun semoga kamu enjoy sambut bufday ngan kawan-kawan dan ibu tau kamu memang enjoy kan.....











gambar ehsan dari ticer taska =D
ada video tapi aku tak reti nak buh dalam nii, hihihihi...

TQ ticer sebab kasi hadiah baju Powerpuff Girl tuk Raisya...

hadiah dari ibu ayah belum beli lagi, plan nak kasi Ipad tuk belajar, pastu isi video2 Raisya sebab dia suka benar tengok video dalam phone, berebut tau ngan aku, geram tul!!

tapi hadiahnya belum beli lagi, lambat sikit.....
hehehe...

2 comments:

CikNaa said...

comel sangat raisya tau..goodies box tu bagi idea untuk befday rania nanti..hihi.

psst, kalau tak memikirkan jauh, dah lama ciknaa anto ke neseri raisya ni.huuu..

nurulhuda said...

boleh ciknaa, nrul pn cedok idea kt fb kelab bento jugak, hehehe...