Friday, February 25, 2011

::infO berguna tuk kOrang jugak::

ini infO saya dapat dalam email pada tahun 2008 jugak =D

benda lama tapi tak salah kalu saya share dengan kOrang semua kan, kan??
*****************************************
Sekiranya anda dirompak dan dipaksa untuk mengeluarkan wang akaun daripada mesin ATM, anda boleh meminta bantuan cara senyap dengan memasukkan NO PIN di mesin ATM cara terbalik. Sebagai contoh jika no pin adalah 123456, jadi anda harus memasukkan nombor 654321.
Mesin ATM akan mengenalpasti nombor tersebut adalah nombor yang diterbalikkan daripada nombor yang sebenar melalui kad anda yang dimasukkan ke dalam mesin tersebut. Mesin ATM akan tetap mengeluarkan wang tunai seperti biasa tapi apa yang kita tidak ketahui, pihak Bank dengan segera akan menghantar pihak berkuasa (Polis) kepada anda.
Perkara ini pernah disiarkan di TV baru-baru ini dan ianya menyatakan kaedah ini jarang diguna disebabkan ramai orang tidak mengetahui akan kewujudan sistem yang seumpama ini...

*****************************************

jadi kene lah ingat selalu infO nie ^_^ sama" lah kita share dengan Orang lain pulak ye ^_-



::salam hari jumaat::

apa khabar semua pembaca mynuridz ?
kOrang sihat ke hari nie...
ewah! ewah! mentang" lah besOk chOti weekend, kOrang sihat ajer hari nie ye? huhuhu =D
sebelOm buat kerja, jOm cik nurul nak ajak kOrang cuci mata pepagi nie dengan satu kreativiti yang di perbuat dengan makanan...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
kreatif tak?
semuanya makanan tau.. sapa lah yang buat nie, memang terOrrrr aaaa =D
P/s: tetiba pulak perut jadi lapar..
eh!! kOrang dah breakfast ke?


Thursday, February 24, 2011

::6minggu, 6bulan, 6tahun::

hOla ^_^ banyak kerja ke ini hari? dah start stress?
jOm layan lawak ngan cik nurul dulu =D khas buat suami isteri diluar sana.. macam nie ke ucapan kita nanti.. pikir" kan ^_-

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu : Sayang, i harap u suka cincin yang i beli untuk u ni
6 bulan : I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun : Nih duit, u beli sendiri lah apa yg u nak..

Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan u di telefon nih
6 bulan : Eh...your call...
6 tahun : WOOIII TELFON BUNYI TUUHHH.... ANGKAT AAHHH!!!

Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka i, pandai u masak.rasa pun sedapppppp...!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,ye
6 bulan: Hati-hati! Nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali2 pun tak paham2!!

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, u seperti bidadari dengan dress tu
6 bulan: Lah.. beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Sebelum Tido:
6 minggu: selamat tido sayaaang, mimpi indah2 ya, mmmuach.
6 bulan: tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun : Sana sikit lah... tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

Pakai Toilet:
6 minggu: tak apa, u masuk ler dulu, i tak kisaaahhhh
6 bulan: masih lama lagi ke nih?
6 tahun: brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pi lah gunung ledang sana !!

Balas SMS:
6 minggu: iye sayang, jap lagi i sampai rumah, sayang, i belikan murtabak favourite u ye sayang..
6 bulan: trafik jam aah
6 tahun: k..

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun : Iyalah!! kalau i tak cintakan u, buat apa i nikah ngan u??

Pulang Keje:
6 minggu: Sayaaang, i dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

amacam? ada ke sama macam kOrang? hihihi...



::akhirnya dapat jugak tgOk::


lama giler beb cik nurul nak sangat sangattttt tengOk filem nie.. kalu tak silap filem nie tahun 2008, sekarang tahun 2011 dOkat tiga tahun jugak lah mengidam nak tgOk =D
kOrang pernah tgOk tak cerita nie? banyak menang award weiii.. tak kan tak pernah tgOk kOt ^_-
walaupun pelakOn" dia tak terkenal tapi entah kenapa naluri cik nurul nakkkk sangat tgOk.. cewah ayat tak hingat =p mungkin jugak sebab;
1. pengarah nie guna kanak" kawasan setinggan yang hidup di Mumbai, India tuk berlakOn.. dengan takde basic berlakOn macam mane bebudak tue nak acting.. interested nak tahu kan?
2. banyak sangat menang award, bukan calang" pulak tue.. kalu tak silap academy award sO nak sangattt tahu ape yang bestnya filem nie..
3. mungkin jugak sebab jalan ceritanya yang macam memanggil" suruh 'tgOklah aku, tgOklah aku' gitue.. haruslah nak tgOk beb =D
dua malam lepas kOt, kul 10pm gitue kat astrO star mOvies channel 413, ada tayang cerita nie beb sO cik nurul apa lagi nak tgOk, nak tgOk jangan ada sapa" nak chOp TV malam nie, eden nak tgOk, huhu.. ibaratnya macam tue lah ^_^
kebetulan semua dah masuk tidO, lagi best layan tgOk sesOrang feeling habis =D memang terbaekkk wa cakap lu.. tak nyesal mengidam nak tgOk selama nie.. macam" feeling ada, sedey, hapi, geram semua bercampur dalam satu filem =D
sinOpsis dalam bahasa inggeris lah, malas pulak nak translate ^_^
"Slumdog Millionaire" is the story of Jamal Malik, an 18 year-old orphan from the slums of Mumbai, who is about to experience the biggest day of his life. With the whole nation watching, he is just one question away from winning a staggering 20 million rupees on India's "Who Wants to be a Millionaire?" But when the show breaks for the night, police arrest him on suspicion of cheating; how could a street kid know so much? Desperate to prove his innocence, Jamal tells the story of his life in the slum where he and his brother grew up, of their adventures together on the road, of vicious encounters with local gangs, and of Latika, the girl he loved and lost. Each chapter of his story reveals the key to the answer to one of the game show's questions. Intrigued by Jamal's story, the jaded Police Inspector begins to wonder what a young man with no apparent desire for riches is really doing on this game show? When the new day dawns and Jamal returns to answer the final question, the Inspector and sixty million viewers are about to find out...
senang cerita, kisah nie pasal Jamal Malik yang masuk rancangan "Who Wants to be a Millionaire?" sO macam mane seOrang remaja setinggan yang tiada pendidikan tinggi dapat memenangi rancangan ini sampai ke sOalan terakhir yang bernilai 20juta rupee.. berjaya kan dia, harus lah kOrang tgOk =D
dalam cerita nie jugak dapat kita tgOk keadaan kehidupan setinggan di India.. memang banyak keinsafan dalam diri, bertuahnya kita hidup kat Malaysia nie..
sO apa lagi, bOleh cari DVD kat kedai yang terdekat atau kOrang bOleh layan kat yOutube.. harus tgOk, memang berbalOi balOi wa cakap lu ^_-

Wednesday, February 23, 2011

::apabila incik suami dah start berJIWANG....::

.......saya sebagai isteri mithali gitue, haruslah layannnn kan ajer jiwa jiwang incik suami ^_^
sebelOm nie pun incik ridzuan memang suka send lagu tuk cik nurul tapi lepas kawen nie lah pulak die send lagi... lama tak? lama kan =D
tetiba jiwang, nampak sangat dia takde kerja kat Opis, huhuhu...
video
best jugak budak nie nyanyi =]
cik nurul kalu dengar lagu mesti nak baca lirik sekali baru paham sO ai gigihkan jugak cari lirik tuk kOrang sekali ye =D baik hati kan? kan? =p
****************************************
Pertama kali ku dengar suaramu
Sayunya hatiku merindui dirimu
Walaupun belum kita bersua muka
Namun aku tetap jatuh cinta

Pertama kali ku bertemu denganmu
Hatiku terpaut melihat senyumanmu
Aku mengharap engkau menerimaku
Kerna aku bersedia menyintaimu

Akan ku renang lautan yang berapi
Membuktikan kehebatannya cinta ini
Tetapi jikala kau meninggalkan aku
Terhiris hati ini
Terguris jiwa ini
Menangis tak berlagu

Biarpun ombak yang merubah pantai
Kasihku takkan hancur berderai
Biarpun hari berganti hari
Dirimu tetap ku nanti

Sayangku pimpinkan tanganku
Menuju mahligai bahgia
Kita bersama nikmati kisah cinta
Hidup bagaikan di syurga
Oh Kasih

Akan ku renang lautan yang berapi
Membuktikan kehebatannya cinta ini
Tetapi jikala kau meninggalkan aku
Terhiris hati ini
Terguris jiwa ini
Menangis tak berlagu

Biarpun ombak yang merubah pantai
Kasihku takkan hancur berderai
Biarpun hari berganti hari
Dirimu tetap ku nanti

Sayangku pimpinkan tanganku
Menuju mahligai bahgia
Kita bersama nikmati kisah cinta
Hidup bagaikan di syurga
Oh Kasih

****************************************
apa macam best tak ini lagu? ^_^




Monday, February 21, 2011

::saya dan ultraman::

helO!! ingat saya lagi tak? ^_^
*alamak!! gambar gelap, kaklOng saya lupa pasang light, huhu~
dah terang =D
kalu tak ingat bOleh baca kat sini; saya suka tengOk ultraman ^_-

disebabkan kesukaan saya yang melampau" pada ultraman, akhirnya ibu saya belikan satu yang besar untuk saya... sama besar dengan saya punya betis, punya paha, punya kaki, hakhak...

di mane saya berada, di situlah ultraman saya berada sama.. kat ruang tamu, tgOk TV haruslah dengan ultraman jugak..
dalam bilik pun saya still ngan ultraman saya =D nak tidO apetah lagi, mestilah peluk ultraman =]
dapat ultraman nie, lagaknya macam kaklOng saya bila dia dapat teddy bear besar dari balak dia, hihihi =D
saya sayang ultraman saya ^_^ awas kalu Orang lain pegang.. saya sepak" bOntot dia nanti, huhu..
sekian saja kisah saya dan ultraman.. lain kali berjumpa lagi.. bye bye.. tata.. =] =D =) =p



::sakit gigi =(::

*tetiba pulak gambar lelaki yang sakit gigi, huhu.. hentam ajer lah.. gambar cilOk dari incik gOogle =D~
Uwaaa!! tetiba pulak lepas lunch tadi sakit gigi =(
terus takde mOod nak wat kerja.. terus takde mOod nak senyum".. terus muka jadi masam mencuka gitue =(
tak suka! tak suka!!
macam main" pulak sakit gigi nie, kejap dia sakit kejap baik.. pastu dia sakit balik.. dah lah ubat sakit gigi takde nie.. malasnya nak telan ubat lagi..
minggu lepas dah banyak telan panadOl.. tak kan minggu nie nak telan ubat sakit gigi pulak.. tak mau... malasnya nak biasakan diri dengan telan Obat =(



::Cinta Kristal::

dah berulang kali tengOk cerita Hantu Kak Limah Balik Rumah makanya mestilah jatuh cinta dengan OSTnya, iyO idak??

alah!! lagu yang Hussin nyanyikan tuk Che Nin tue.. yang ramai Orang tengah buat 'majOr renOvation' kat warOng pak jabit tue..

hah!! ingat tak? ingat tak? kalu tak ingat belOm layak dipanggil peminat tegar Kak Limah tau, hakhak.. sO mai cik nurul kasi lirik lagu nie tuk kOrang yer =D

Sinar matamu bagai api menyambar
Haruskah engkau dan aku sama
Bara restu cintamu aku terpandang
Oleh pancaran demi cinta kristal
Kini aku terlontar ke dasar cintamu suci
Kini aku mengenal akan kepastian
Agungnya cintamu
Hangat membakar panas membara

Mentari cintaku ini jangan dipadamkan
Jika terpadam fanalah harapan

Kasih tunjukkan aku murni cintamu kasih
Biar aku ilhamkan akan kesucian
Kasih dan cintamu
Terus memancar terus membara

Jangan padamkan mentari cinta
Jangan padamkan demi cinta kristal
Bawa ku pulang... Bawa ku pulang..... Bawa ku pulang.....

P/s: ai tujukan lagu nie tuk incik suami =D
agak" dia terharu tak, hahaha


::entry tak bergambar::

tak tahu lah kenapa, jadi malas pulak nak update blOg kat rumah bila brOadband dah bOleh guna kat Opis nie =D
jadi malasssss semacam nak buka laptOp kat rumah sebab itu lah takde update dari cik nurul tuk hujung minggu ^_-
sO makanya update cik nurul hanya pada hari dan waktu bekerja sahaja.. bOleh tak?? kalu rajin, ade lah update time lainnya =p
hujung minggu cik nurul dihabiskan kat rumah pak muda lie, pak sedara cik nurul yang duk kat batu caves.. temankan his wife, cik zah sObab dia pi Outstation kat pahang..
cik zah pregnant, tunggu masa nak meletOp aaajer, huhu.. duenya 27hb feb nie sO cik nurul dan sutie serta bebudak semua tidO lah dua malam kat sana..
kitaOrang naik satu kereta, pastu sutie pulak kerja hari sabtu.. tak kemana lah cik nurul, hanya duk rumah layan DVD ^_^
lepas cerita ultraman, barbie, pastu superherO mOvie pastu cerita hantu kak limah pulak then damping malam.. pastu ulang cerita ultraman, thOmas and friend pulak.. barbie lagi.. semua cerita bebudak..
arghhh!!! tensiOn jadinya layan lima budak lelaki, seOrang budak pOmpuan tengOk DVD.. dengan cik nurul sekali jadi jiwa bebudak, huhu..
tapi puas hati beb, sObab cuti hujung minggu cik nurul dapat rehat puas puas ^_^ walaupun layan DVD cerita bebudak =P

Thursday, February 17, 2011

::busan.. busan.. busan..::

kerja dah takde.. dari tadi asyik busan.. busan.. busan ajer.. dari tadi jugak aku asyik berblOgwalking.. banyak dah blOg aku pi hari nie =D
dari satu blOg ke satu blOg.. semua aku terjah.. tengOkkkk punyer lah takde kerja kan ^_^
jam dah 530pm, jap" lagi kul 6pm.. jap" lagi jugak dah nak balik rumah.. pastu nak layan KEJORA DAN BINTANG =p
malam nie takde cerita best lah.. nak makan apa malam nie pun tak tahu lagi.. silap" makan lemping + madu macam semalam lagi, huhu..
adOiii!!! kenapa busan nie.. apesal rasa macam hidup dah makin membOsankan nie....
tetiba feeling macam ada rasa
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ai miss my hubby =(


::hari-hari mahu tengOk jugak::

pepagi hari celik mata dah meleleh air mata nak tengOk VCD..
malam nak tidO pun menjerit", hentak" kaki nak layan VCD..
bile kitaOrang nak pasang HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH, dia pun sibuk jugak nak suruh pasang VCD dia... kalu tak meraung satu rumah, ish!! ish!!
arghhhh!!!! tensiOnnya aku dengan cerita itu.. dah bOleh hafal dah jalan ceritanya..
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
kamilah keluarga 'ULTRAMAN'
pagi petang siang malam duk layan cerita nie, macam mane lah aku tak ingat... pejam mata pun dah tahu ultraman tue nak buat apa.. fireee!!
*baru aku tahu, rupanya ultraman nie asalnya manusia jugak, tetiba dapat pOwer, semua bOleh jadi ultraman.. dah macam ada planet ultraman lah pulak =D~
*dan lagi yang aku tahu rupanya ultraman nie pun ada mak bapak jugak, nama dia father of ultra & mOther of ultra.. raja pun ada; namanya ultra king, kOrang tahu ke? adik beradiknya bukan main ramai lagi.. ada tarO, gaia, tiga, ace, nexus, seven~ ^_^
arghhh!!! nie semua gara" tgOk ultraman banyak sangat.. tgOk tue sampaikan aku pun dah hafal nama" ultraman =p arghhhh!!!....
saya lah budak itu yang suka mengamuk, menangis, meleleh air mata, menghentak kaki sebab nak tgOk VCD ultraman.. harus layan karenah saya kalu tak semua Orang tak dapat tengOk TV =D
P/s: mintak" lah time aku ada anak nanti
VCD ultraman dah tak wujud.. full stOp, titik =D



::lepas puas kene bebel::

MMS malam tadi tuk incik suami tersayang;
'ayg dah beli air asam jawa'
tak sampai lima minit, incik suami pun balas;
'ambOi.. nie perli b ke aper nie..' hakhak..
hambik kO!! petang semalam punyer cerita kan, mengadu" ngan die; 'apesal lah batuk nie payah hilang..' sO disuruh lah incik suami supaya beli air asam jawa..
dan cik nurul yang sememangnya kepala batu nie, Of cOurse lah malas betOl nak ikut cakap suami =D *durhaka nie, huhu~
tapi dibebel"nya cik nurul nie.. tensiOn eden, huhu.. tue bebel dalam FB, kalu depan" mau naik merOyan jadinya, hakhak..
incik ridzuan suka bebel pun tetap sayang die lebih ^_-
makanya lepas habis kerja, rajinkan diri jugak terjah pasaraya KK kat area Opis.. mula" cari takde.. dalam peti ais takde, kat rak air pun takde.. puas mencari, pusing" semua last" jumpa jugak akhirnya..
hentamlah brand ape pun, asalkan air asam jawa kan.. sO ai beli dOkat setengah dOzen tau, hakhak =D
tue pasal yang incik ridzuan kata perli die, hehe.. *tapi memang niat nak sakat die pun =p tue lah suka lagi membebel kat bini die nie, huhu~
malas lah nak beli sikit", nantikan kene beli lagi.. beli banyak terus kan senang =D
betOl tak?? kerja nak senang ajer kan, hihihi..
brand MAHSURI =D Oky jugak rasanya.. pekatlah asam jawanya tue.. takdelah rasa air ajer.. tak rugi beli banyak" =p
semalam dah habiskan satu bOtol, hari nie cik nurul bawak pi Opis satu bOtol pulak.. takdenya nak letak peti ais kasi sejuk, minum macam tue pun dah sedap =D
harap" habis ajer enam bOtol nie, batuk pun hilang lah ^_^



::breakfast hari ini ^_-::

selamat pagi semua sahabatku =D
apa khabar ini hari?? ada sihat..
sudah makan ka belOm?
breakfast cik nurul hari nie
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
nasi lemak + telur mata = rm2
dibeli ditepi jalan dekat area park kereta pagi tadi ^_- nasinya banyak, sedap pun sedap menyebabkan mata pun dah makin layu nie, hakhak..
layan pulak minum nescafe 3in1..
terbaekk beb!! mata layu minum nescafe, agak" kOrang takde lah mengantuk sangat kan =D hihihi..
hari nie cik nurul takde kerja banyak sebab semalam dah settelkan semua kerja yang penting.. hari nie just nak dOuble check ajer.. incik bOs pun tak masuk lagi
sO apa lagi, kita enjOyyyy ^_^




Wednesday, February 16, 2011

::PETUA; hilangkan batuk::

tak tahan beb, dah dekat dua minggu nie asyik duk batuk ajer kerjanya.. tekak pun dah naik pedih.. ubat batuk dari klinik dah lama habis tapi batuk tak hilang" jugak..
macam mane nak buat ye? =(
tadi digOdek" try cari dalam incik gOogle, jumpa jugak petua nie dalam satu blOg;
TQ kepada empunya blOg ye ^_- mai sini cik nurul cOpy paste sikit antara petuanya ye..

  • Rendamkan sedikit kerak nasi dalam air suam. Apabila telah kembang, minum airnya pada setiap pagi.
  • Rebus beberapa biji pisang masak. Setelah lembik, campurkan santan secukupnya, sedikit garam dan perasa vanila. Kacau rata dan diminum airnya.
  • Tumbuk segenggam daun pegaga hingga lumat dan tapis untuk mendapatkan airnya yang pekat. Campurkan dengan gula dan embunkan selama satu malam. Air itu hendaklah diminum dua kali dalam seminggu.
  • Campurkan dua sudu teh madu lebah asli dengan air suam. Kacau sehingga sebati dan minum air tersebut tiga kali sehari.
  • Ambil dua sudu nasi panas yang baru masak. Masukkan nasi itu ke dalam cawan dan campurkan sedikit air. Embunkan nasi tersebut selama semalaman dan minum airnya pada esok paginya.
  • Ambil sebiji limau sunkist dan buatkan lubang berbentuk pangkah di bahagian tengahnya. Masukkan gula batu di lubang tersebut. Letakkan limau tersebut di dalam periuk di tengah-tengah nasi yang telah kering dan tutup periuk tersebut. Setelah nasi itu masak, ambil buah limau tadi dan makan sambil didahului dengan selawat. Ulang setiap kali memasak nasi sehingga sembuh. Selain melegakan batuk, nasi akan berbau harum.
  • Perah sebiji limau nipis dan campurkan dengan sedikit madu. Minum campuran ini setiap pagi sebelum sarapan. Amalkan sehingga batuk hilang.
petua yang keempat dengan yang last sekali tue senang jugak tapi mane lah nak cari madu asli kat KL nie.. kalu ada pun mesti mahal giler kan, huhu..
yang mane satu petua pilihan anda? ^_^



Monday, February 14, 2011

::cerita hujung minggu?::

baru cik nurul perasan update hari nie takde cerita pasal hujung minggu pun kan, kan?? ^_^
takde yang menarik pun hujung minggu tuk diceritakan lah.. semua dah tahu kan en ridzuan datang hari jumaat, hari nie dia still lagi chOti tapi cik nurul kerja..
die datang tuk settelkan hal perpindahan kerja kat KL.. cik nurul takde war-warkan lagi dalam blOg nie sebab sO cOmplicated sangat nak cerita kat kOrang pun..
nantilah bila dah betOl" cOnfirm baru cik nurul kasi tahu ye ^_^
hari sabtu ade kenduri aqiqah anak kak dillah kat rumah nenek sO haruslah cik nurul ngan en ridzuan hadirkan diri.. dari pagi ada marhaban, tgah hari makan nasi brani, petangnya pulak laksa penang..
tue yang cik nurul gemOkkk, huhuhu... bnyak sangat melantaknya =)
memang satu hari suntuk tak kuar pi mana".. belah malamnya barulah cik nurul kuar kejap pi uptOwn danau kOta ngan en ridzuan.. saje jalan" cuci mata =D
hari ahad pulak cik nurul temankan en ridzuan pi melawat kawan die yang terkena BRAIN STROKE kat serendah, rawang.. kecian cik nurul tgOk kawan die =( lama jugak lepak rumah kawan en ridzuan, malam baru balik..
memang takde dating mane" pun.. tue ajer lah tempat yang pergi hjung minggu.. hari nie kerja, esOk en ridzuan dah nak balik perak =(
sejak kahwen nie memang takde dating" dah.. rasa mcam semua tempat dah pergi, hakhak.. tempat mane lagi yang cik nurul tak pernah dating ngan en ridzuan ye? ^_-
P/s: entry tak bergambar sebab
kemalasan nak ambik gambar, huhu..
alasan yang sama ajer kan, hihihi..

::si putih sudah mula bikin hal::

tgOk lah kereta ku yang sudah mula bikin hal =D
sepatutnya bulan nie dah servis tuk 70ribu kilOmeter tapiiiii takde kesempatan dan kesempitan wang nak pi servis kat perOdua..
mahal beb!!
sekali servis dah kene rm250.. kereta kecil tapi maintenance tinggggggiiii yang amat.. ingat bulan nie nak servis kat bengkel biasa ajer.. paling tinggi pun kurang dari rm100 ^_^
lagi masalahnya; mentOl lampu brek ketiga dah terbakar kOt.. aarghhh!!! duit lagi.. tak tahulah berapa rm pulak kene bila nak baiki nanti =(
kene segerakan baikinya, bahaya jugak kalu lampu brek takde kan?
masalah seterusnya; pintu kat seat belakang sebelah pemandu dah patah.. nie kerja en ridzuan bulan lepas.. tak ngaku yang die buat, huhu.. nak bukak dari luar tak bOleh, kene bukak dari dalam...
tue pun belOm baiki lagi.. ingat nak baiki sekali dengan servis dan lampu brek.. agak" kOrang berapa ratus lah aku habis tuk bulan depan yer.. ngan servis lagi, lampu brek lagi, pintu lagi...
arghhhh!! duit.. duit.. duit.. bila lah nak menyimpan kalu duit asyik kuar ajer nie, huhuhu =(



::kad AVON sudah bergambar.. sudah bertandatangan..::

dah lama dapat tapiiiii baru rajinnnn sikit nak tampal gambar, sign kad bagai.. pemalas betOl kan??
nak pergi ambik kad nie dah makan masa berbulan.. nak tampal gambar pun makan masa berbulan jugak.. bila lah nak jadi rajin nie?? huhu..
entah jin mane sapuk tak tahu lah, akhir" nya cik nurul asyik jadi seOrang yang pemalas ajer.. apa nak makan ye supaya jadi seOrang yang bersikap rajin sikit..
main tampal ngan gam UHU tak tahan tue, hakhak
tadaa!! kad saya sudah bergambar ^_^
dulu kalu tak silap diaOrang scan gambar untuk wat kad avOn.. tak tahulah kenapa sekarang kene tampal gambar sendiri pulak, huhu..
tak cukup mOdal dah kOt nak scan, hihihi

kat belakang kad pun saya sudah sign =D
sO sapa" nak Order barang avOn lepas nie, bOleh lah cOntact cik nurul ye ^_-



Thursday, February 10, 2011

::Pawana - ziana zain::

OTW nak datang kerja pagi tadi terdengar lah lagu nie dalam siaran hOtfm.. dah lama dah dengarnya tapi tak kesempatan nak cari lirik.. makanya di tengah hari yang indah permai ini, setelah berhempas pulas gOdek sana gOdek sini, dapat lah ia =D

apa lagi jOm kita layan ramai" ^__^

Pawana ku hadir kini
Mendekati batas usang
Ku terasa salju cinta lalu
Dalam titis-titis hujan
Bagaimana aku harus menghalusi jiwa
Untuk terus idup dalam nafas suci
Terpaksa aku erbang jauh lagi
Terkadang aku jatuh dan menangis
Terkadang aku rebah tak daya berdiri
Ku gentas bunga di perantauan
Membalut luka hati
Melindungiku dari resah yang menghujan

Pawana ku hadir kini
Mendekati batas usang
Ku terasa salju cinta lalu
Dalam titis-titis hujan
Bagaimana aku harus menghalusi jiwa
Untuk terus idup dalam nafas suci
Terpaksa aku terbang jauh lagi

Terkadang aku jatuh dan menangis
Terkadang aku rebah tak daya berdiri
Ku gentas bunga di perantauan
Membalut calar luka hati
Melindungku dari resah yang menghujan

Di saat pilu lara itu kasih…
Aku gagahi melangkah
Selagi dirahmati
Aku mengorak harapan

Terkadang aku jatuh dan menangis
Terkadang aku rebah tak daya berdiri
Ku gentas bunga di perantauan
Membalut calar luka hati
Melindungi dari resah yang menghujan
syOk kan, kan, kan..
dah lama tak dengar akak ziana zain nyanyi, last skali rasanya kat anugerah juara lagu ke, anugerah skrin awal bulan lepas, entah lah cik nurul dah lupa.. lOst memOry jap, huhu =D
lagu nie ditujukan khas tuk adik terchayang cik nurul; yunie sebab die peminat tegar Ziana Zain =D



::cik nurul demam panas =(::

sampai rumah sutie kul 130am, terus masuk rumah.. takuttt beb!! nie kes teringat cerita ayah su yang adik die ternampak bayangan putih bawah pOkok mempelam depan rumah...
takuttt, nak kuar kereta pun menggigil lutut, huhu.. takut tue takut tapi tgOk cerita hantu nO 1, hihi =D
lari masuk rumah bawak handbeg, handphOne ajer.. beg baju, bekalan makanan minuman semua tinggal dalam kereta, tak sanggup berulang dua tiga kali pi kat kereta.. dah lah suasana sunyi...
bila nak masuk tidO, hambik kO seram sejuk jadinya.. tak bOleh tidO cik nurul.. memula ingat malas nak makan ubat, biar ajer dulu.. badan dah panas, paksa jugak tidO nya..
kul 5am terjaga, dah tak tahan pi gagah bangun makan ubat jugak.. makan ubat termuntah balik.. arhh!! sudah, apesal nie.. tak pernah cik nurul muntah" kalu demam.. takpelah, sambung tidO ajer lah..
esOknya pi kerja macam biasa.. duk Opis tak sampai sejam, masuk bilik sOlat tidO, huhu.. dah menggigil satu badan dengan sejuk air-cOn nya lagi.. bila bangun" ajer tak tahan, kepala dah wing..wing.. badan dah tahap panas gunung berapi.. minta kebenaran admin nak pi klinik, nasib baik dua" bOs tak masuk..
sO pi lah cik nurul ke klinik yang berhampiran =D nasib baik klinik tue tak ramai Orang.. tunggu kejap dah bOleh jumpa dOktor.. dOktor check serba serbi cakap cik nurul kene demam panas..
risau jugak kan selalunya tak pernah kene demam panas, setakat demam biasa tue adelah.. takutt jugak kene denggi sebab balik KG nie asyik kene gigit nyamuk ajer.. dOktor siap marah lagi;
'kenapa pi kerja jugak, awak tahu tak awak kene demam panas'
kalu saya tahu kene demam takdenya saya pergi kerja dOktor, huhu.. cakap dalam hati jer lah =p akhirnya dapatlah cuti MC tuk half-day hari isnin dan satu hari tuk hari selasa =)
tgOk ubat yang dia kasi, bukan main banyak lagi.. penat cik nurul nak telan tau.. bukan main liat lagi.. al-maklumlah cik nurul nie bukannya jenis yang suka pi klinik.. kalu takat pening demam tue, makan panadOl, tidO, udahhh!!..
nie kes dah tak tahan sangat lah melayang rm50 haku, nasib baik boleh claim =D arini dah masuk hari keempat, alhamdullilah dah makin pulih.. ade lagi rasa pening"nya tapi gagahkan diri jugak =p
sekian cerita demam saye ^_^
dengan ucapan tak mau demam" lagi, incik suami jauh tak leh nak mengade", bermanje", hakhak =p
peace =]]



Wednesday, February 9, 2011

::jem teruk giler::

*gambar cilOk dari incik gOogle~
jem gila wa cakap lu.. bayangkan bertOlak dari cangkat jering lebih kurang kul 530pm.. ingatkan dah tak jem dah sekali kuar tOl tak sampai 5minit dah start slOw.. arghh!! tensiOnnya..
cik nurul balik dengan kak ita.. memula memang cik nurul yang drive, pastu dah sampai simpang pulai, turn kak ita pulak.. sampai sampailah ke sungai buluh =D
kOrang bayangkan cik nurul tersangkut jem dari cangkat jering kul 530pm sampai kul 730pm still lagi kat kuala kangsar.. perjalanan yang sepatutnya dalam 30min ajer makan masa dekat dua jam, mau tak tensiOn pale Otak den.. huhu..
bile dah lepas kuala kangsar, jalan clear sikit pastu jem balik lepas hentian simpang pulai hingga lah ke sungkai.. arghh!!! tensiOn lagiiii..
cik nurul sampai rumah dalam kul 130am.. bayangkan dari kul 530pm hingga 130am, dekat lapan jam.. selalunya dari cangkat jering ke KL ambik masa empat jam ajer.. nie dah kira dOuble dah..
tOubattt tak mau balik last" minit lagi lepas nie..
tapi bukan salah cik nurul, sepatutnya cik nurul balik hari sabtu dengan en ridzuan tapi kak ita nak tumpang pulak, dia nak balik hari ahad sO terpaksa lah cik nurul ikut kehendak dia, huhu..
tue lah ikut lagi kata Orang, tak pasal" dapat penyakit.. akibatnya sampai rumah ajer terus badan panas, demam" hinggalah ke hari nie =(
P/s: lepas nie pulak kita stOry pasal demam ye =p



::sambut bufday ayah & ateh::

entry lama tapi nak cerita jugak kat kOrang semua =D
tapi cik nurul bercerita dalam keadaan demam lah ye.. jadi panjang tak panjang sangat laa cerita nya, gambar jer lebih ^_^
ari khamis 3hb 2 adalah bufday ayah cik nurul yang ke 54.. kek bufday dah siap tempah sehari sebelOm nya.. cik yunie pulak baru sampai awal pagi ngan jai..
dalam kul 11am tue kitaOrang semua bergegas pi shOping barang" nak buat mee kari.. balik rumah ajer terus lah masak kita ye =D
then dalam kul 3pm gitue bermulalah makan", potong kek dan bukak hadiah ^_^
sO jOm kita layan gambar ye =p
aqilah yang suka mengedik
bufday cake ayah & ateh =p black fOrest
tuk ayah, kitaOrang kasi kad ucapan ajer.. semua diwajibkan beri ucapan.. dari ibu, anak", menantu dan bakal menantu =D ucapan dari achik pun ade =)
menu di petang hari.. mee kari =D nyummy!! nyummy!!
empat beradik zOrro =)
pOtong kek dulu baru bOleh makan ^_-
menu pertama saya, mee kari =p
menu kedua, dadih =p
dadih dua layer.. cik nurul buat malam sebelOmnya..
ateh bersama hadiah"nya.. suka die dapat banyak hadiah tahun nie =D cOklat tue en ridzuan yang kasi.. kOrang dah tahu kan hadiah apa yang cik nurul kasi kan, kan.. klik sini =D
sesi bukak hadiah ^_-
purfume dari cik yunie dan album gambar dari jai..
sekian saja cerita bufday ayah dan ateh.. saya sayang kamu berdua ^_^ muah..muah..muahhh